preuzeo odgovornost / Lesar na Facebooku: 'Ostavku sam podnio, ne ponudio, i ona je izvršna'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Preuzimam političku i moralnu odgovornost za izborni neuspjeh i zbog toga sam podnio (ne 'ponudio') ostavku na mjesto predsjednika Stranke, napisao je Lesar na svom službenom Facebook profilu.

26.5.2014.
14:12
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Dragutin Lesar je na svom službenom Facebook profilu u ponedjeljak reagirao na medijske napise o njegovoj ostavci, koju je podnio nakon jučerašnjih rezultata euroizbora. Dojučerašnji predsjednik stranke Hrvatskih laburista objasnio je kako on više ne obnaša tu dužnost.

"Iako sam bio jasan, zbog podosta upita pojašnjenje: osobno u cijelosti preuzimam političku i moralnu odgovornost za izborni neuspjeh i zbog toga sam podnio (ne “ponudio“) ostavku na mjesto predsjednika Stranke. Prema našim aktima o ostavci se ne odlučuje, ona je izvršna", napisao je Lesar.

On je u nedjelju, nakon što su objavljeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva, na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao kako na sebe preuzima odgovornost za loš rezultat Laburista na izborima za Europski parlament te dodao kako njegovoj stranci treba vremena za konsolidaciju.

"S obzirom da neosvajanje mandata jest u političkom smislu loš rezultat, kompletnu odgovornost za tu situaciju na ovim izborima preuzimam kao predsjednik stranke na sebe te podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke", rekao je Lesar u nedjelju.

Laburisti su u prošlom mandatu u Europskom parlamentu imali zastupnika Nikolu Vuljanića te su očekivali da će ponoviti lanjski izborni uspjeh, no ove godine su uspjeli skupiti tek 3,46 posto glasova i nisu prešli izborni prag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo