NAKON GOTOVO DVIJE GODINE / Liječnici optuženi za smrt pacijentice

Image

Osječko je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv dvojice liječnika i medicinske sestre u slučaju smrti pacijentice Danijele Štaba-Žulj.

31.12.2008.
19:08
VOYO logo

OSIJEK - Protiv dvojice liječnika osječke Kliničke bolnice (KBO), Siniše Šijanovića (41) i Ivana Vlahovića (55) te medicinske sestre Nade Kovač Asan (50), osječko je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu kojom spomenutu trojku tereti za smrt 35-godišnje pacijentice u veljači prošle godine.

Dvojica liječnika optužena su da su počinila teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, a medicinska sestra i za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženima je na teret stavljeno da 7. i 8. veljače 2007. na Ginekološkom odjelu KBO-a, iako su znali da mogu nastati postoperativne komplikacije u pacijentice Danijele Štaba-Žulj nakon dulje i teže operacije obavljene isti dan, nisu primijenili sve mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima struke.

Optuženi su da je zbog njihova propusta, odnosno izostanka međusobnog izvješća liječnika o tijeku i specifičnostima operativnog zahvata, izostanka kliničkog pregleda dežurnog liječnika te nadzora njezina stanja, pacijentica preminula tijekom noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeokrivljena medicinska sestra optužena je da je 8. veljače 2007. tijekom dežurstva u jedinici poluintenzivnog liječenja na Ginekološkom odjelu, kad je utvrdila da pacijentica ne daje znakove života, svjesna da nije redovito pratila njezino zdravstveno stanje, naknadno upisala vrijednosti tlaka i diureze za oštećenu, iako je znala da je pacijentica u to vrijeme već bila preminula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo