MINISTAR FINANCIJA BEZ DLAKE NA JEZIKU / Linić ekskluzivno za RTL Danas: Za dugove je kriv HDZ!

Povodom objave popisa poreznih dužnika, u RTL-u Danas gostovao je ministar financija Slavko Linić. Ministar je za dugove okrivio HDZ i dodao kako ne žali nikoga tko je s njima jeo i pio, a sada je na stupu srama.

31.7.2012.
18:52
VOYO logo

ZAGREB - "S obzirom na broj dužnika, jasno je da očekujem dosta negativnih reakcija", započeo je ekskluzivni intervju za RTL Danas SlavkoLinić i dodao kako je uvjeren da će popis polučiti rezultate i smanjiti broj građana koji duguju porez.

"Ljudima nije ugodno biti prepoznat kao osoba koja ne plaća za obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i socijalne probleme."

"Sigurno da ima i onih poduzetnika kojima država nije podmirila sve obveze. Međutim, svi oni su se do jučer grlili, ljubili, jeli i skitali se s bivšim članovima Vlade i po osam godina nisu naplatili svoja potraživanja. Najveći broj je građevinara, koji svoj dug nikada nisu naplatili. Ali njih ni ne žalim pretjerano, jer bili su prijatelji s vladajućima i nisu vodili brigu o svojim tvrtkama", iskren je Linić.

Upitan postoji li određena odgovornost i na poreznoj upravi što se nije naplaćivao porez, Linić kaže kako ondje rade uglavnom isti ljudi, ali glavni problem po tom pitanju je - vlast.

"Bivša garnitura svojim prijateljima nije htjela naplaćivati poreze, oni su širili nedisciplinu", govori ministar financija.

Linić je najavio i skoro kreiranje liste neplatiša koji će biti poznati javnosti, a priznao je i kako najavljeni gospodarski rast od 0,8 posto nije realan. "Rast nije ostvaren, ali neće imati utjecaja na prihode u državnom proračunu", uvjeren je ministar.

Slavko Linić je siguran da nas očekuje još teža situacija u 2013. godini, ali da za poziv MMF-u nema potrebe.

"Možemo sami provoditi uštede, što se i vidi u činjenici da nismo pretjerano popularni. A sve te deficite stvorio je HDZ i njihovi ministri. To moramo platiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo