NEPLATIŠAMA STIŽU KAZNE / Linić šalje inspektore držvanim tvrtkama koje koče isplatu

Ministar Jovanović nema rješenja za prijevoz učitelja pa će im novac umjesto u prosincu na račun sjesti u idućoj godini. Njegovo ministarstvo nije jedino koje kasni s isplatom svojih obveza pa država od ponedjeljka kreće u inspekciju svojih institucija.

6.12.2013.
18:54
VOYO logo

Ministar obrazovanja Željko Jovanović još ne zna gdje će iskopati novac za prijevoz svojih učitelja. Vlada mu ne da novac iz pričuve, pa će prijevoz za prosinac sjesti tek u siječnju.

Dugovi nisu problem samo ministarstva obrazovanja, s plaćanjima kasne i drugi, pa ministarstvo financija od ponedjeljka kreće u inspekciju 114 institucija.

Inspekcija će češljati knjige svih državnih institucija u zadnjih godinu dana. Među njima su i bolnice, inače veliki dužnici. Kako neslužbeno doznajemo bolnice za neke narudžbe debelo kasne. Sveti Duh i ona u Sisku i više od godine, Sestre milosrdnice 10 mjeseci, a kaznionice u Lipovici i Lepoglavi kasne 7 mjeseci.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar priznaje da sa nekim plaćanjima znaju kasnit i po 4 mjeseca. Problem im rade nepredviđeni troškovi. Onima koji ne plaćaju u roku, država najavljuje kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo