Porez na imovinu od 1. travnja / Linić uvodi novi porez, Milanović povukao 'ručnu'

Image
Foto: PIXSELL

'Porez ide iduće godine, od 1. travnja 2013.', najavio je ministar Linić uoči sjednice Vlade, dok je premijer Milanović ipak povukao ručnu: 'U takve se promjene ne ide preko noći. Moramo izbjeći povećanje ukupnog poreznog opterećenja. Želim plastične izračune, bez toga nećemo donijeti odluku'.

31.10.2012.
10:16
PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Slavko Linić komentirao je u srijedu, prije početka sjednice Vlade, pisanja nekih medija da će Vlada odgoditi plaćanje poreza na imovinu.

"Porez ide iduće godine, od 1. travnja 2013. Bogati ljudi očito imaju novca i plaćaju rtakve lažne vijesti", rekao nam je ministar financija, no neslužbeno se doznaje da bi naplata ovog poraza zaživjela tek krajem sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na neke glasine o tome kako Vlada razmišlja o prodaji 19 posto dionica Ine MOL-u.

"Kad je riječ o napisima da ćemo prodati još 19 posto Ine MOL-u, ja ću biti protiv toga, a takvih inicijativa u Vladi nema", dodao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvođenje poreza na imovinu komentirao je i premijer Milanović uoči 59. sjednice Vlade.

"U takve se promjene ne ide preko noći. Ulazimo u proces konzultacije i javne rasprave koji će trajati. Moramo izbjeći povećanje ukupnog poreznog opterećenja i da se taj porez pretvori u novi udar na srednji sloj. Želim plastične izračune, bez toga nećemo donijeti odluku", izjavio je ZoranMilanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo