DOBRODOŠLICA G20 / London: Tisuće ljudi na prosvjedu protiv siromaštva

Image

Više od 150 organizacija sudjeluje u prosvjedu koji bi mogao biti i veći od prosvjeda protiv rata u Iraku 2003. godine.

28.3.2009.
13:40
VOYO logo

LONDON - Nekoliko tisuća osoba okupilo se u subotu u Londonu kako bi uoči summita skupine G20 u četvrtak pozvalo na akciju protiv siromaštva i klimatskih promjena, na prosvjednom skupu koji bi mogao biti najveći u glavnom gradu Velike Britanije nakon onog 2003. protiv rata u Iraku.

Prosvjed ima za glavni slogan "Dajte prednost ljudima", a pripremila ga je koalicija više od 150 organizacija, među kojima su sindikati, humanitarne agencije, vjerske organizacije i skupine za zaštitu okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slični prosvjedi predviđeni su u subotu u Berlinu, Frankfurtu i Parizu, dok se od ponedjeljka do četvrtka očekuje nastavak prosvjeda u Londonu uoči summita G20 koji se 2. travnja održava u tom gradu.

"Ovaj dan obilježava rođenje moćnog progresivnog glasa", istaknuo je Brendan Barber, glavni tajnik britanske sindikalne konfederacije Trades Union Congress (TUC), glede prosvjeda u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda su neki prosvjednici istaknuli slogane poput "Objesimo bankare" i "Opljačkajmo banke", organizatori najavljuju da će prosvjedi biti mirni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo