sperma s interneta / Majka tjerala 14-godišnju kćer na umjetnu oplodnju

Image
Foto: RTL

Dosad tajni sudski dokumenti pokazali su da je kći, djevica, natjerana na oplodnju u vlastitoj spavaćoj sobi i to sedam puta u dvije godine, prvi puta 2008. kad joj je bilo 14 godina.

29.4.2013.
21:20
RTL
VOYO logo

Majka koja je prisilila svoju posvojenu tinejdžericu na umjetnu oplodnju jer je htjela dijete za sebe, završila je u Britaniji u zatvoru na pet godina, ali cijeli je taj slučaj pokrenuo raspravu o tome je li u redu da se vrlo lako može doći do donatorske sperme.

Dosad tajni sudski dokumenti pokazali su da je kći, djevica, natjerana na oplodnju u vlastitoj spavaćoj sobi i to sedam puta u dvije godine, prvi puta 2008. kad joj je bilo 14 godina. Upotrebljavala je šprice sjemena koje je majka kupila na internetu od danske banke sperme Cryosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 16 godina napokon je zatrudnjela i sa 17 je rodila. Izuzetne okolnosti njezine trudnoće izbile su na vidjelo kad su primalje postale sumnjičave jer je majka nastojala spriječiti zbližavanje kćeri s novorođenim djetetom.

"Nećemo to zbližavanje", rekla je majka kad je primalja predložila djevojčici dojenje. Nakon nekoliko takvih situacija, primalje su obavijestile socijalnu službu, a policija se umiješala u srpnju 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U presudi donesenoj u ožujku 2012., a objavljenoj tek sad kad je završen kazneni progon majke, sudac Peter Jackson opisuje 'šok što se roditelj može ponašati na tako podao i sebičan način prema ranjivu djetetu'.

Sudac je postavio i pitanje međunarodne trgovine donatorskom spermom i primijetio da 'nema djelotvorne kontrole nad nabavljanjem sperme od Cryosa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo