Suodgovorni za genocid / Majke Srebrenice tuže UN Europskom sudu

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Predsjednica udruge Munira Subašić, koja je zajedno s nekolicinom drugih članica u utorak iz BiH otputovala za Strasbourg, najavila je kako će tužba biti predana Europskom sudu za ljudska prava 11. listopada.

9.10.2012.
12:08
RTL
VOYO logo

Članice udruge "Majke enklava Srebrenice i Žepe" podnijet će Europskom sudu za ljudska prava tužbu protiv Ujedinjenih naroda jer smatraju da je svjetska organizacija suodgovorna za genocid nad Bošnjacima što su ga u srpnju 1995. godine u Srebrenici počinile snage bosanskih Srba ubivši pritom najmanje osam tisuća muškaraca i dječaka.

Predsjednica udruge MuniraSubašić, koja je zajedno s nekolicinom drugih članica u utorak iz BiH otputovala za Strasbourg, najavila je kako će tužba biti predana Europskom sudu za ljudska prava 11. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo svjedoci da je u Srebrenici 1995. godine genocid počinjen pod zastavom UN-a", kazala je Subašić aludirajući na činjenicu da nizozemski vojnici iz sastava zaštitnih snaga UN-a (UNPROFOR) nisu spriječili napad na Srebrenicu niti su pokušali zaštititi stanovništvo iako im je to bila zadaća.

U postupku kojega kane pokrenuti pred Europskim sudom za ljudska prava udrugu majki iz Srebrenice i Žepe zastupat će odvjetnici iz BiH i Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo