dugogodišnji rad / Dizajnerica jednog od vodećih hrvatskih brendova kupaćih kostima: 'Posebnu pažnju pridajemo većim košaricama'

Image

U Pletixu nude veliki izbor stilova, veličina, potpore i ojačanja za svaki oblik tijela

12.6.2022.
12:00
VOYO logo

Trenutno jedna od vodećih hrvatskih proizvođača ženskih, muških i dječjih kupaćih kostima Pletix osnovana je 1990. godine u Kamanju kod Karlovca. Proizvodnju su, kažu nam, započeli s pletenjem tako da im je ime 'Pletix' došlo kao asocijacija na pletene materijale.

Image
Foto: Pletix
Image
Foto: Pletix

''Visoka kvaliteta našeg asortimana rezultat je obiteljske tvrtke s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom u izvozu i proizvodnji za poznate europske brendove kao što su Maryan Mehlhorn, Sunflair, Protective, Colmar i Dolce & Gabbana'', naglasila je dizajnerica Barbara Maršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja u vlastitim dućanima

''Posvećeni smo ideji da naši kupaći kostimi budu prilagođeni vašem stilu i obliku tijela uz zajamčenu visoku kvalitetu i izdržljivost naših proizvoda. Za profinjenu, elegantnu i odvažnu ženu'', dodaje Maršić.

U Pletixu je trenutno zaposleno 80 osoba, a 50 posto svojih proizvoda prodaju u vlastitim Pletix dućanima i web shopu, no njihove kupaće kostime kupci mogu pronaći i u dućanima poput Name i Galeba. No nisu ograničeni samo na domaće tržište, već izvozom kontinuirano dosežu kupce diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovi kupaći kostimi redovito su dio godišnjih izbora za Miss Universe, Miss Sporta, Miss Turizma, Kraljicu Hrvatske i drugim izborima ljepote.

Image
Foto: Pletix
Image
Foto: Pletix

''Svoje znanje ugrađujemo u izradu funkcionalnih kupaćih kostima. Posebna je pažnja poklonjena kupaćim kostimima s većim košaricama (B, C, D, E, F). Temelj naše filozofije je fleksibilnost. Naime nudimo veliki izbor stilova, veličina, potpore i ojačanja za svaki oblik tijela'', naglasila je dizajnerica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maršić je opisala kako je su u Pletixu veliki prioritet stvari poput podesivih naramenica, pjenastih košarice na umetanje, te ojačanje ispod grudi kod jednodijelnih modela.

''Uspostavljamo čvrste veze s najcjenjenijim i najinovativnijim proizvodnim partnerima u Europi, često obiteljskim tvrtkama s kojima poslujemo generacijama i koristimo njihovo znanje o kupaćim kostimima'', kazala je Maršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri izradi kupaćih kostima koriste najfiniji talijanski i španjolski materijal. Dizajnerica naglašava kako proizvode kupaće kostime koji traju i u koje ulažu isključivo kvalitetne i testirane materijale koji su otporni na habanje, rastezljivi, postojanih boja, s UV zaštitom, brzosušećih svojstava i posebne strukture koja osigurava udobnost i slobodu kretanja.

Image
tekstilne rukotvorine /

Vlasnica modnog brenda koji je inspiriran hrvatskom kulturnom ostavštinom: 'Posvetim se svakom odjevnom predmetu'

Kolekcija od recikliranih materijala

A u kolekciji Green planet koriste se reciklirani materijali. Kolekcija je to napravljena je od materijala JL RENEW, koji je ekološkog porijekla i sadrži 100 posto reciklirani poliamid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ove godine imamo naglasak na Recikliranim materijalima. Kolekcija kupaćih kostima Green planet napravljena je od materijala ReNew, koji je ekološkog porijekla i sadrži 100% reciklirani poliamid. ReNew materijal proizvodi tvrtka u Italiji, koja se u svrhu promocije svjetskog očuvanja okoliša posvetila potpunoj transparentnosti proizvodnog procesa, počevši od sirovina pa do isporuke materijala svojim potrošačima'', rekla je Maršić.

Novost u kolekciji su i modeli iz 'Sensitive' materijala. S namjerom da proizvedu modele koji svojom kvalitetom nadmašuju ostale, odabrali su artikl 'Sensitive Classic'. On se sastoji od kombinacije 72 posto najfinijih poliamidnih mikrovlakana i čak 28 posto LYCRE, elastanskog vlakna za dodatnu čvrstoću, te se iz tog razloga često koristi u izradi modela koji oblikuju tijelo ili kod steznih modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pletix
Image
Foto: Pletix

''Sensitive materijali posebno su izdržljive čvrstoće i elastičnosti, mekani su i ugodni za nošenje radi brzog sušenja i prozračnosti, te praktični za održavanje i ne gužvaju se'', pojašnjava dizajnerica.

''Treba posebno naglasiti da su otporni na habanje, klor, te da mikrovlakna imaju posebne filtere za sunce'', dodaje Maršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pletix je obiteljski posao koji obitelj Maršić voli i radi ga već dugi niz godina, no u posljednje vrijeme, priznaje nam Barbara, suočeni su s velikim poskupljenima u proizvodnji, kao i porastom cijena energenata i materijala. Ciljevi za budućnost su im da i dalje nastave imati zadovoljne kupce, da se još više prošire na europskom tržištu i da i dalje ulažu u svoju proizvodnju.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo