žrtve koronakrize / Poznati zagrebački restoran otpustio 50 radnika: 'Nismo im mogli isplatiti plaće'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Od prošlog ponedjeljka u ovaj restoran u samom centru Zagreba dolazilo je sve manje i manje ljudi

17.3.2020.
19:48
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Zagreb, ali i cijelu Hrvatsku čeka karantena idućih mjesec dana. Odluka o zatvaranju objekata mogla bi stupiti na snagu sutra ili u četvrtak. 

Od prošlog ponedjeljka u ovaj restoran u samom centru Zagreba dolazilo je sve manje i manje ljudi.

''Ovo je prvi put da sam morao zatvoriti od kako ja radim, a radim ovdje u Vinodolu 15 godina, ovakva situacija nikad nije bila", kaže Dražen Boban, vlasnik restorana u Zagrebu..

Računica je bila takva da za plaće više nije imao. 50 zaposlenika morao je poslati na neplaćeni dopust, a nekima je potpisao tehnološki višak.

''Mi smo jedna velika obitelj i uvijek sam se tako ponašao prema njima i ja sam zahvalan što su shvatili da je ekstremna situacija za cijelu našu državu, a ne samo za ugostiteljstvo'', kaže Boban.

A vrata svog centra među prvima je zatvorila Martina. Zaraza bi se vrlo lako mogla širiti u zatvorenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zbog toga što ja osobno imam odgovornost za sve ljude koji dolaze ovdje, ali i cijeli moj tim je imao razumijevanje da to napravimo", kazala je Martina Mavrlin Jeličić, vlasnica fitness centra.

A sada je na redu kombiniranje. Kako iskoristiti slobodne dane, godišnji, samo da ne bude otkaza. Međutim u igri su i dobavljači i čistačice...

''Nas je sveukupno ovdje 15-ak, to nije baš mala svota za plaće. Mislim da možemo izdržati dva tjedna, a sve ovo kasnije je pitanje jer mi ako smo bez klijenata smo i bez prihoda", kaže Mavrlin Jeličić.

Nije još došlo do situacije da sličan scenarij dožive svi, ali Zagreb za sutra priprema objavu o paketu mjera za one pogođene situacijom. Pomoć obrtnicima, odgodu plaćanja režija i ovrha umirovljenicima, promijenjen raspored javnog prijevoza. Doduše, zagrebački stožer više ne vodi Olivera Majić jer je - otišla na bolovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo