OSVOJILE ZLATNU MEDALJU / Vlasnice brenda KuSsshh nude brojne proizvode, a njihova rakija od smilja je posebno hvaljena

Image
Foto: Srdjan Hulak/RTL

KuSshh nudi širok asortiman proizvoda, sve od alkoholnih pića do eteričnih ulja

3.7.2022.
12:00
Srdjan Hulak/RTL
VOYO logo

Krčki brend KuSshh osmislile su Monika Kovač i Nives Matić. Sve je krenulo kada su kupile zemljište na Krku i na ovom hrvatskom otoku pronašle miru i tišinu za kojom su težile.

Sjeme po sjeme, sadnicu po sadnicu… danas na KuSshh plantaži broje 31 000 četvornih metara površine, 85 000 sadnica i preko 40 različitih biljnih vrsta u ekološkom uzgoju. Najviše je posađenog smilja, kadulje, ružmarina, lavandina, lavande, lovora, nevena i matičnjaka. Ljekovito i aromatično bilje Kovač i Matić upotpunile su stablima masline, badema, smokvi, bazge i agruma. Na plantaži je i destilerija u kojoj same destiliraju svoje biljke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 30 proizvoda

Kako nam kažu, rezultat svega je široka lepeza proizvoda, koja uključuje alkoholna pića, bezalkoholne sirupe, kozmetiku za lice, sapune, proizvode za kućne ljubimce i eterična ulja. Trenutno je na tržištu više od 30 proizvoda, kojima će se uskoro pridružiti i linija maslinovih ulja te novi kozmetički proizvodi koji su u završnoj fazi ispitivanja i certificiranja.

Proizvodi se mogu naručiti putem web shopa na stranici kusshh.hr, a vrijedne vlasnice imaju i vlastita prodajna mjesta u Krku i Vrbniku, a KuSshh proizvode možete pronaći i u zagrebačkoj trgovini Kantarion. Radi se i na proširivanju mreže dućana u kojima će kupcima biti dostupni njihovi proizvodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srdjan Hulak
Image
Foto: Srdjan Hulak

Kroz samo ime KuSshh htjele su spojiti tradicionalno, moderno i internacionalno. KuSshh odnosno kuš znači kadulja, ali označava i šum vjetra, mora, tišine, postajući sinonim za tišinu. Uz to, plantaža je smještena u predjelu Krka poznatom kao Bok od Kuša odnosno Vrh od Kadulje. Svojim primjerom žele pokazati da obala nije samo sunce i more, već može biti puno, puno više. Zato je i sam otok Krk snažno zastupljen u vizualnom identitetu branda.

Image
ISKRENO O SVEMU /

Vlasnik OPG-a Trešnje progovorio je o brojnim teškoćama u voćarstvu: 'Jako je teško naći radnike'

Image
ISKRENO O SVEMU /

Vlasnik OPG-a Trešnje progovorio je o brojnim teškoćama u voćarstvu: 'Jako je teško naći radnike'

Nagrađivana rakija od smilja

Dvije vlasnice nedavno su osvojile prve nagrade. Linija alkoholnih pića na tržištu je tek nešto više od pola godine, a KuSshh rakija od smilja već je osvojila zlatnu medalju na natjecanju Frankfurt International Trophy, na što su iznimno ponosne, jer ova rakija jedinstvenog, snažnog okusa nastala je maceriranjem smilja, njihovog svojevrsnog "zaštitnog znaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Kusshh džin vratio se s natjecanja London Spirits Competition ovjenčan srebrnom medaljom. Treba reći da je upravo džin trenutno njihovo najpopularnije piće, no nadaju se da će ove medalje pomoći u jačem etabliranju cjelokupne, iznimno raznovrsne linije pića, koja uključuje i rakije od kadulje i smokve, teranino, pelinkovac, te likere od lavande i crne masline. Uskoro će i ova linija biti obogaćena novim proizvodima, između ostalog i sloe džinom.

Image
Foto: Srdjan Hulak
Image
Foto: Srdjan Hulak

No nisu popularni samo njihovi alkoholni proizvodi, već i linija kozmetičkih proizvoda. Posebice su tražene hidratantna krema i piling za lice, balzam za usne, eterična ulja smilja i lovora, hidrolati, ručno rađeni sapuni s mirisom slatke naranče i meda. Ali ne samo kozmetika, već i osvježavajući sirupi s okusom lavande, bazge i kadulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebni izazovi

Izazova u cijeloj priči nije manjkalo, kako to i inače biva u privatnom poduzetništvu, pogotovo kad se proizvodi nešto novo. Tržište je prilično zasićeno prirodnim proizvodima, nudi se svašta i jednom novom, malom brandu nije lako parirati većim i poznatim markama. Izazova je bilo već u startu s kreiranjem branda, od naziva do izgleda, potom stvaranju kvalitetne prirodne kozmetike, njezinom analiziranju i certificiranju, pa kao i marketingom.

Image
Foto: Srdjan Hulak
Image
Foto: Srdjan Hulak

Smišljanje, stvaranje i degustiranje proizvoda, kao i sam fizički jako naporan rad na plantaži posebni su izazovi. U svemu tome pomaže im mala grupa suradnika, a u radu na farmi povremeno i prijatelji i obitelj. Ključ svega je uživanje u poslu, koliko god naporan bio, i vjera u proizvode u koje se ulaže puno truda i ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planovi za budućnost, osim novih proizvoda, uključuju gradnju gospodarske zgrade i rješavanje infrastrukture na plantaži te njeno otvaranje za posjetitelje, kako bi mogli prošetati, pomirisati, dotaknuti i uživati u mirisima i okusima otoka Krka na licu mjesta.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo