NIJE KRIV - TREĆI PUT / Maminjo se opet izvukao

Image

Na trećem suđenju u vezi incidenta prije šest godina u uredu tadašnje gradonačelnice Zagreba, Zdravko Mamić je opet nepravomoćno oslobođen.

29.1.2009.
16:01
VOYO logo

ZAGREB - Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić nepravomoćno je u četvrtak na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu oslobođen optužbe da je još prije šest godina u uredu tadašnje gradonačelnice Vlaste Pavić uništio službenu ispravu, a zatim i prijetio bivšem pročelniku Zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Miljenku Mesiću.

Sutkinja Rahela Sakač rekla je da je Mamićevo ponašanje bilo krajnje neprimjereno i ničim se ne može opravdati, ali u postupku nije dokazano da je uništio službene isprave i prijetio Mesiću. Zaključila je da je Mamić počinio druga dva kaznena djela - uvredu i nanošenje lakše ozljede, te da ga je Mesić trebao privatno tužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je nakon izgreda u travnju 2003. novinarima izjavio da će Mesiću "presuditi", no sutkinja je ocijenila da je izvršni dopredsjednik "Dinama" tada bio samo djelomično svjestan što govori i da je zaprijetio u afektu jer ga je Mesić tada udario štakom po glavi.

Riječ je o trećem suđenju Mamiću zbog izgreda u uredu gradonačelnice Vlaste Pavić, kada je potrgao negativno mišljenje Mesićeva Zavoda o izgradnji Mamićevih nebodera na Trnju. Na prvom suđenju Mamić je oslobođen, a na drugom je uvjetno osuđen te mu je izrečeno obvezno psihijatrijsko liječenje, ali je i ta presuda poništena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Mesić je Mamića privatno tužio zbog nanošenja teških ozljeda, a predmet se, zbog prenatrpanosti zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, vodi na Općinskome sudu u Klanjcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo