vlasnik spašen / Manja brodica izgorjela i potonula nedaleko od Medulina

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Plutajući ostaci opožarene brodice pokupljeni su iz mora te je utvrđeno da je potonula manja plastična brodica, dužine oko pet metara pogonjena izvanbrodskim pogonskim strojem, za sada nepoznate snage, u vlasništvu spašenoga brodolomca

7.5.2015.
8:00
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Koordiniranom akcijom pulske Lučke kapetanije, pomorske policije iz Pule te tvrtke specijalizirane za pružanje pomoći na moru popodne je na predjelu Pidoćere, između Medulina i Pomera na oko 200 metara od obale spašen njemački državljanin, vlasnik brodice koja je potonula nakon požara, priopćila je služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 16.35 sati preko Županijskog dojavnog centra 112 Pazin zaprimila je dojavu očevica o požaru na manjoj brodici i jednoj osobi, brodolomcu u moru u neposrednoj blizini opožarene brodice. Središnjica je obavijest o nesreći proslijedila nadležnoj Lučkoj kapetaniji Pula čiji su djelatnici pokrenuli koordiniranu akciju spašavanja. Ekipe su na mjesto nesreće doplovile u 17.00 sati te su iz mora izvukli i zbrinuli brodolomca u stanju šoka i pothlađenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici pulske kapetanije u 18 sati počeli su s očevidom. Plutajući ostaci opožarene brodice pokupljeni su iz mora te je utvrđeno da je potonula manja plastična brodica, dužine oko pet metara pogonjena izvanbrodskim pogonskim strojem, za sada nepoznate snage, u vlasništvu spašenoga brodolomca B. S. (1953.), njemačkog državljanina. Na mjestu potonuća zamijećeno je neznatno onečišćenje mora.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće djelatnici Lučke kapetanije Pula nastavit će sutra kada se njemački brodolomac treba javiti u službene prostorije Kapetanije radi davanja izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo