PRESEDAN U NIZOZEMSKOJ / Marihuana protiv bolova

Image

Vrhovni sud u Nizozemskoj dopustio je jednom bolesniku uzgajanje marihuane kako bi lakše podnosio bolove. Marihuana iz coffee-shopova mogla bi biti pogubna za njegovo zdravlje.

16.9.2008.
17:46
VOYO logo

DEN HAAG - Vrhovni sud u Nizozemskoj potvrdio je u utorak odluku prizivnog suda prema kojoj se bolesniku oboljelom od multiple skleroze dopušta da uzgaja marihuanu kako bi lakše podnosio bolove.

Sud je ocijenio da "iznimne okolnosti" mogu dovesti do toga da se "nezakonita radnja može dopustiti ako se čini u stanju nužde". "Stanje nužde je utvrđeno", ističe sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno tužiteljstvo je razmatralo žalbu na odluku prizivnog suda u Leeuwardenu koji je 10. listopada 2006. odobrio bolesniku oboljelom od multiple skleroze da uzgaja marihuanu.

Kako navodi tužiteljstvo, ta odluka, prva takva u Nizozemskoj, ugrožava takozvanu politiku tolerancije u Nizozemskoj u svezi s uživanjem lakih droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wim Moorlag, pedesetogodišnji Nizozemac je rekao da ne može kupovati marihuanu u coffee-shopovima jer može sadržavati gljivice i bakterije pogubne za njegovo zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo