očajnički potez? / Markić: Znamo da se SDP-ovcima prijeti otkazima

Image

Željka Markić je pozvala glasače SDP-a i drugih stranaka na vlasti da na referendumu 1. prosinca glasuju prema savjesti, a ne stranačkoj pripadnosti.

25.11.2013.
8:22
VOYO logo

Udruga U ime obitelji u nedjelju je na YouTubeu objavila novi promotivni video u kojem se Željka Markić obraća biračima i biračicama SDP-a.

Ona je kazala kako im se javlja sve više glasača i glasačica SDP-a, ali i drugih stranaka na vlasti, koji im se ispričavaju 'zbog postupaka aktualne vlasti, nametanjem jednoumlja i iskorištavanje političke moći protiv onih koji će glasovati za brak kao zajednicu muškarca i žene'.

"Znamo da ste i vi, članovi i glasači SDP-a i drugih stranaka na vlasti izloženi pritiscima. Znamo da se i vama prijeti otkazima. Znamo da vam se nameće stranačko jednoumlje. Brak, zajednica žene i muškarca, osnovica je obitelji, a obitelj je temelj ovog društva. I vi ste dio ovog društva, i vi ste odgovorni za ovo društvo. Zato, ne dajte se zastrašiti. Odmaknite se od stranačke pripadnosti i glasujte po svojoj savjesti", pozvala je Markić.

Desno orijentirana udruga očito se odlučila obratiti i liberalnijem, lijevo naklonjenom biračkom tijelu jer rezultat referenduma je nemoguće predvidjeti. Ni jedno pitanje dosada nije tako vidljivo podijelilo javnost.

U ime obitelji u nedjelju su poslali i pismo zahvale političkim strankama koje su 'podržale ustavnotvornu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka da se iziđe na referendum i zaokruži 'za' ustavnu definiciju braka kao životne zajednice muškarca i žene išla je sa svih oltara. Ali, nije svugdje bila isključiva kao u propovijedi u osječkoj katedrali.

"Kazati ja sam vjernik i ići na misu, a ne podržavati takve stvari to znači nevjera! To znači gledati sa strane Isusa raspetoga na križu i briga me za tebe", poručio je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.

Vjernicima su dijeljeni i leci inicijative U ime obitelji, pa stava protiv doista nije bilo.

U svim je crkvama pročitana poruka biskupa i kardinala Bozanića da se iziđe na referendum i izjasni za. I vjernici u Zagrebu poruku su primili.

Nadbiskup Marin Barišić također se očitovao na istu temu, čime je još jednom potvrđeno kako se vodi snažna kampanja s oltara.

"U nedjelju je ispit zrelosti. Svojevrsni test iz matematike, kada jedan više jedan ima više odgovora, dva, dvije, dvoje. Dvoje je točan odgovor", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo