ujedinili snage / Matić, Bajić i Ostojić u lovu na lažne branitelje

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je prije tri mjeseca objavljen Registar branitelja, nadležne institucije odlučile su otići i korak dalje te ubrzati potragu za lažnim braniteljima i ratnim invalidima.

27.3.2013.
10:38
PIXSELL
VOYO logo

Na jučerašnjem sastanku predstavnika DORH-a, MUP-a, MORH-a, Ravnateljstva policije i Ministarstva branitelja, dogovoreno je objedinjavanje svih podataka o onima koji imaju status branitelja kako bi se ubrzalo procesuiranje onih koji su do tog statusa došli nezakonito, prenosi Jutarnji list.

Jedinstvena baza podataka bit će tako dostupna svim institucijama nadležnima za utvrđivanje i progon lažnih branitelja.

"Dogovoreno je kako da se operativno provede takvo postupanje DORH-a, MORH-a, MUP-a i našeg ministarstva. Objedinit ćemo bazu podataka radi lakšeg postupanja. Na taj će način institucije lakše dolaziti do potrebnih podataka. Cijeli proces će biti ubrzan", rekao je ministar branitelja Predrag Fred Matić.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se ni o kakvoj reviziji, niti lovu na vještice. Nema uzburkavanja braniteljske populacije, nego će se naprosto lakšim mehanizmom lažnjaci izvući iz sustava. Istinski branitelji nemaju, niti će ikada imati problema zbog onoga što se radi vezano uz lažne branitelje", naglasio je Matić.

Ovaj dogovor resornih ministarstva s nadležnim institucijama pojednostavljeno znači da ubuduće policija i DORH, koji su proteklih mjeseci, otkad je objavljen Registar branitelja, zatrpani prijavama protiv lažnih branitelja, neće više morati za svaki slučaj koji istražuju tražiti podatke od Ministarstva branitelja pa od MORH-a ili MUP-a, jer će imati uvid u jedinstvenu bazu podataka.

To bi trebalo znatno ubrzati njihov posao utvrđivanja je li prijava da je neki branitelj lažan - osnovana ili ne, kao i daljnje postupanje.

Ubuduće bi stoga sve prijave trebale biti upućivane na policiju koje će utvrđivati ima li elemenata za podizanje prijave te one kod kojih ima, poslati DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike