SVI NA JADRAN / Maturanti: Nećemo mi zemlju izvlačiti iz krize

Preporuku Vlade da se za maturalno putovanje izabere neka od destinacija na Jadranu, čime bi se osnažio hrvatski turizam, maturanti su složno odbacili.

27.2.2009.
18:43
VOYO logo

ZAGREB - Preporuku da se za maturalno putovanje umjesto neke inozemne izabere domaća destinacija, koju je Vlada u petak iznijela kao jednu od antirecesijskih mjera, većina maturanata, kao i njihovih roditelja, ne namjerava prihvatiti.

Naime, iako vjeruju ministru turizma Bajsu da je svaki gost dobrodošao za domaći turizam, roditelji, učenici te ravnatelji škola poručuju da su maturalna putovanja uglavnom dogovorena krajem prošle godine pa je tako i veći dio novca već uplaćen agencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkažu li se sada ugovori s putničkim agencijama, maturanti i njihovi roditelji teško mogu dobiti povrat uplaćenog iznosa. Naime, u ugovorima stoje i točno određeni uvjeti pod kojima se u slučaju otkazivanja aranžmana vraća 90 posto uplaćenog novca, a Vladina mjera štednje zasigurno nije među njima.

S druge strane, preporuku Vlade da se maturante vodi na Jadran, što bi svakako doprinijelo ekonomskom prosperitetu Hrvatske, podržava većina putničkih agencija. Podržavaju je i ravnatelji, ali istodobno smatraju da se Vlada ove preporuke trebala sjetiti puno ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, maturanti se ne daju smesti. - Mi nismo doveli zemlju u krizu pa je onda ne moramo izvlačiti - poručili su Vladi.

Mogu li uistinu maturalci u Hrvatskoj spasiti hrvatski turizam pogledajte u prilogu Vanje Kranic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo