ČETIRI U TOP 50 / Među TOP 10 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom dvije iz Hrvatske!

Image
Foto: RTL

Na Deloitteovu ljestvicu 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom plasirali su se Webteh, Infinum, Five Minutes (Pet minuta) i Mono. Ljestvicom tradicionalno dominiraju tvrtke koje se bave razvojem softvera (58%) i Internet tehnologijama (26%).

20.11.2013.
18:08
RTL
VOYO logo

Na ovogodišnju ljestvicu 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u Srednjoj Europi plasirale su se čak četiri tvrtke iz Hrvatske - Webteh, Infinum, Five Minutes (Pet minuta) i Mono.

Webteh i Infinum su se uspjeli uvrstiti među 10 tvrtki s najbržim rastom u Srednjoj Europi te su, zahvaljujući prosječnom petogodišnjem rastu koji je iznosio 1110%, odnosno 892%, zauzele 6. i 10. poziciju Deloitteove ljestvice.

Vodeću poziciju na Deloitteovom natječaju, koji je na području Srednje Europe proveden 14. godinu u nizu, osvojila je rumunjska tvrtka koja se bavi izdavanjem elektroničkih avionskih karata Vola.ro, čiji je prosječan rast prihoda unazad posljednjih pet godina iznosio 5729%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj tvrtki na listi dolazi iz Poljske, Mađarske, Rumunjske i Češke, a najzastupljenije su tvrtke koje se bave razvojem softvera i Internet tehnologijama.

Osim ljestvice 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u Srednjoj Europi, Deloitte je i ove godine objavio pobjednike kategorija Zvijezde u usponu i Velikih 5. Ove je godine prvu poziciju u kategoriji Zvijezde u usponu zauzeo rumunjski Insoft, koji se bavi razvojem softvera, zahvaljujući prosječnom rastu prihoda koji je u protekle tri godine iznosio visokih 2884%.

U kategoriji Velikih 5, na prvom se mjestu našla poljska tvrtka Goclever, koja se bavi hardverom.

"Zanimljivo, nakon Multicoma koji se 2010. godine našao na prvom mjestu ljestvice Zvijezde u usponu, niti jedna tvrtka iz Hrvatske nije se uspjela uvrstiti na tu ljestvicu. Slično, hrvatskih predstavnika nema niti na ljestvici Velikih 5“, naglašava Luka Škacan, viši savjetnik u Deloitteovom Odjelu poslovnog savjetovanja.

Na ovogodišnjoj su se ljestvici našle tvrtke iz osam zemalja Srednje Europe, a radi se o Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj. Čak 22 tvrtke su se po prvi put našle na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrtke koje su se našle na ovogodišnjoj ljestvici karakterizira inovativnost, kreativnost i fleksibilnost, što je posebice važno s obzirom da se većina tržišta u Srednjoj Europi, uključujući i Hrvatsku i dalje bori s posljedicama globalne krize", komentira Ivica Perica, direktor u Deloitteovom Odjelu poslovnog savjetovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo