PRVO POLITIČKO UBOJSTVO / Meksički dileri likvidirali političara

U obračunu bandi krijumčara drogom ubijen je kandidat za guvernera meskičke države Tamaulipas, 46-godišnji Rodolfo Torre i četvero njegovih suradnika.

29.6.2010.
5:52
VOYO logo

MEXICO CITY - Popularni kandidat za guvernera sjeverne meksičke države Tamaulipas Rodolfo Torre (46) i njegovih četvero suradnika iz Institucionalne revolucionarne stranke (PRI) u ponedjeljak su ubijeni iz zasjede na autocesti.

Torre i njegovi suradnici su putovali na predizborni skup, a pretpostavlja se da su za atentat odgovorni narkokarteli. Naime, ubijeni političar je član vladajuće stranke i borac protiv trgovine drogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati nakon ubojstva, meksički predsjednik Felipe Calderon napad je nazvao kukavičkim udarom na meksičke demokratske institucije i najavio da neće odustati od borbe protiv narkokartela. Otkako je Calderon preuzeo vlast prije četiri godine, u ratu snaga sigurnosti i bandi krijumčara drogom, kao i u njihovim unutarnjim obračunima, ubijeno je 25.500 ljudi.

Torreovo ubojstvo prvo je političko ubojstvo na ovako visokoj razini od 1994. godine. Stoga se strahuje da će se Meksiko pretvoriti u Kolumbiju s konca 90-ih kada su narkokarteli ubijali predsjedničke kandidate i podmetali bombe u vladine institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo