KARANTENA / Meksiko zatvara kafiće

Image

U Mexico Cityju od utorka su zatvoreni svi restorani, kafići, barovi, diskoteke i plesni klubovi u gradu kako bi se ograničila svinjska gripa.

29.4.2009.
9:34
VOYO logo

MEXICO CITY - Gradska uprava Mexico Cityja naredila je u utorak zatvaranje za javnost svih restorana, kafića, barova, diskoteka i plesnih klubova u gradu kako bi se ograničila svinjska gripa, koja je prema podacima ministarstva zdravstva vjerojatno uzrokovala smrt 159 osoba u zemlji.

Vlada je najavila i zatvaranje "svih arheoloških nalazišta" u zemlji. Pretkolumbovske znamenitosti u Meksiku spadaju u međunarodnu kulturnu i turističku baštinu, počevši od piramida Teotihuacana, blizu glavnog rada, do Chichen Itze, nekadašnjeg grada Maya na poluotoku Yucatanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kafići i restorani u glavnom meksičkom gradu moraju biti zatvoreni za javnost i smiju prodavati samo hranu i pića za dostavu. Ta je mjera na snazi do 5. svibnja a zamišljena je kako bi se izbjegla okupljanja pogodna za širenje virusa svinjske gripe.

Svaki dan zatvaranja stoji ugostiteljski sektor približno 30 milijuna dolara, a ukupne štete za gospodarstvo glavnoga grada procjenjuju se na 108 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo