RIZIK JE MINIMALAN / Mesić: Ja bih to potpisao!

Image

Predsjednik je u prije sastanka sa šefom SDP-a rekao svoje stajalište o arbitražnom sporazumu. Ali dodao je i da nikoga, pa ni Milanovića, nema namjeru uvjeravati da ga potpiše.

29.10.2009.
15:24
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik RH Stjepan Mesić izjavio je u četvrtak da je on za to da se sporazum o arbitraži sa Slovenijom potpiše, iako postoji minimalan rizik, ako ne bismo vjerovali svjetskim autoritetima.

Rekao je da je razgovor s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem najavljen. No, dodao je da on nikoga neće uvjeravati da sporazum treba potpisati, pa ni Milanovića, već će mu reći svoje mišljenje, a on sam treba odlučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je nakon sastanka s premijerkom i ostalim stranačkim čelnicima u srijedu izjavio kako je riječ o "vrlo ozbiljnoj stvari" te da sporazum koji sadrži neke elemente koje treba razmotriti. "O tome ćemo još razgovarati u stranci, s premijerkom, a zanima me i stajalište predsjednika Republike", kazao je.

Mesić je rekao kako dogovor koji je došao do kraja može biti prihvaćen ili odbijen, no, dodao je, bude li odbijen, to znači ponovnu blokadu, a bude li prihvaćen, treba vidjeti što se prihvaća. On misli kako su najvažnije dvije točke - to što će granična crta biti utvrđena na bazi međunarodnog prava i međunarodne konvencije, te da se utvrdi režim i prilaz otvorenome moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo smo utvrdili crtu i od toga treba poći, a sve drugo je pitanje dogovora jer vi znate", rekao je Mesić novinarima, "da se u taj akvatorij ulazi s hrvatske strane i izlazi s talijanske strane. Dakle, tu nema mimoilaženja", ustvrdio je.

"Mislim da je ulazak u ovakav posao ipak određeni rizik, ali moramo prihvatiti činjenicu - ako danas ne uđemo u taj minimalan rizik - da se odričemo ulaska u EU za dugi niz godina", kazao je predsjednik. "Ali ja kažem - taj rizik je minimalan i svi moramo biti odgovorni za funkcije koje obavljamo", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo