MRTVI KAPITAL / Mesić posjetio Titovu kuću

Image
Image

Mesić je u posjet stigao na poziv općine Kumrovec te je podsjetio na objekte u vlasništvu države koji neiskorišteni propadaju.

15.10.2009.
12:27
VOYO logo

KUMROVEC - Općinu Kumrovec, koja je napoznatija kao mjesto rođenja Josipa Brza Tita, obišao je na poziv lokalnih dužnosnika predsjednik RH Stipe Mesić.

I sam se uvjerio da je većina objekata koja je povezana s Titom ili komunizmom prazna i neiskorištena. S obzirom da je u državnom vlasništvu lokalne vlasti su nemoćne pred propadanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o bivšoj Partijskoj školi, Spomen-domu boraca, Titovoj rezidenciji te sportskom kompleksu koji je sagrađen za vrijeme Univerzijade.

"Što se tiče slučaja Kumrovec, prvi razlog zašto su oni i danas prazni, devastirani i zapušteni je političko zaziranje od imena Kumrovca jer se tu rodio Tito, a drugi je birokratska zatupljenost. Nitko se iz državnih institucija nije zainteresirao da sve te godine pribavi dokumente i nađe interesente koji bi uložili svoj novac. Ovo u Kumrovcu, uz dodatno ulaganje, moglo bi postati i svjetski sportski centar. Moja pomoć sastojat će se u tome što ću Vladi i državnim institucijama sugerirati da birokracija više ne pravi probleme, a i osobno ću porazgovarati s nekim potencijalnim investitorima", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kumrovcu mu je priređen svečani doček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo