BIVŠI PREMIJER I AFERE / Mesić: Sanader je morao nešto znati

Image

Predsjednik smatra da je u Hrvatskoj stovrean "nova politička klima" zbog koje je došlo do istraga i uhićenja ljudi upletenih u velike afere.

28.11.2009.
13:48
VOYO logo

ZAGREB - Nakon tradicionalnog druženja s građanima uz kavu, predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je u subotu da je u Hrvatskoj stvorena nova politička klima zbog koje je došlo do istraga i uhićenja povezanih s raznim aferama.

"Očito da je negdje bilo zadržavanja u ladicama. Te prijave nisu došle danas ili jučer, ali očito da nije bilo političke volje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ne zna je li bivši premijer Ivo Sanader bio izravno involviran u poslove koji se istražuju. Ipak, Mesić drži da je o "velikim poslovima bivši premijer vjerojatno nešto znao".

"Opet me pitate nešto što ne mogu odgovoriti. Ne znam je li on bilo gdje, u bio kojem poslu koji se sada spominje izravno involviran. To je veliko pitanje, ali da je nešto o tome znao, o velikim poslovima, vjerojatno je znao", odgovorio je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje treba li ministar prometa Božidar Kalmeta podnijeti ostavku zbog afera u HAC-u istaknuo je kako to on sam treba odlučiti.

"Ostavka se podnosi kada čovjek procijeni da je i sam morao znati nešto što mu suradnici rade. Teško je svaki puta u to biti siguran. To ovisi o ministru Kalmeti", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo