opet traže izbore / 'Mi smo pobjednici, uvjerljivo smo najjača stranka!'

HDZ i dalje smatra da bi nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju trebalo raspisati prijevremene parlamentarne izbore.

11.6.2013.
16:15
VOYO logo

Iako je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko lani najavio da će odmah nakon lokalnih izbora raspisati i unutarstranačke po načelu 'jedan član - jedan glas', Predsjedništvo HDZ-a danas je zaključilo kako za to nema potrebe.

Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a, šef stranke nije htio dati izjavu, nego je pred novinare stao Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspravljali smo o tome i zaključak je da nema nikakvih razloga ni potrebe za unutarstranačkim izborima. Pobjednička stranka nema razloga za takvo što, a možda bi bilo bolje vidjeti kod onih koji su izgubili izbore postoje li kod njih razlozi za unutarstranačke izbore", izjavio je novinarima član Predsjedništva Gordan Jandroković nakon sjednice tog tijela.

Rekao je i da se o tom zaključku nije glasovalo jer je rasprava 'bila takva da je potpuno jasno da je unutar stranke takva situacija da nema potrebe za raspisivanjem unutarstranačkih izbora'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je izvijestio da je Predsjedništvo na redovitoj sjednici raspravljalo o rezultatima lokalnih izbora i zaključilo da stranka ima razloga za zadovoljstvo.

"Izrazili smo zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora. Nakon što smo pobijedili na europskim izborima, uvjerljivo smo najjača stranka bili i na lokalnima. Brojke su neumitne", istaknuo je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li bilo riječi o koaliranju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, odgovorio je da se na sjednici raspravljalo o rezultatima stranke u Hrvatskoj, a o pojedinim sredinama nije bilo govora.

HDZ i dalje smatra da bi nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju trebalo raspisati prijevremene parlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostajemo pri stavu da, zbog ukupne loše situacije u Hrvatskoj i nakon izbora na kojima se pokazalo da HDZ ima i te kakav legitimitet i da nam potpora raste, nakon ulaska u EU treba raspisati prijevremene parlamentarne izbore. Osim toga, preko 700 tisuća ljudi je putem potpisa iznijelo stav suprotan stavu vlade. I to spada u razloge za prijevremene izbore", rekao je Jandroković.

Ponovio je kako HDZ od prvog dana upozorava da se mora poštovati volja građana izražena potpisima potpore referendumskoj inicijativi 'U ime obitelji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenađujuća je reakcija SDP-a, koji je najavio da su njihovi zastupnici spremni ignorirati ili čak negirati volju građana. Logičan je stav ustavnopravnih stručnjaka. SDP je zbog Komadine mijenjao jedan zakon, na intervenciju predsjednika vlade saborski poslovnik, a sad idu čak dotle da najavljuju promjenu Ustava zato što im jedna odluka građana nije po volji. Zaista se radi o političkoj drskosti, a to će sasvim sigurno imati posljedice na njihov politički rad i utjecaj", ocijenio je.

Na molbu da komentira najave da će Milan Kujundžić istupiti iz HDZ-a i osnovati novu stranku, Jandroković je rekao kako bi to trebalo pitati Kujundžića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji statut HDZ-a kojeg se svi članovi trebaju pridržavati. Oni koji nisu zadovoljni programom i radom HDZ-a imaju pravo na drukčije odluke", dodao je Jandroković.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo