PROBNI LET / MIG-21 probio zvučni zid i izazvao paniku

Image

Zbog snažne eksplozije koja se čula u srijedu oko podne, Zagrepčani su panično zvali Centar 112.

19.8.2009.
11:40
VOYO logo

ZAGREB - Snažna detonacija koja se u srijedu nešto prije 12 sati čula u širem središtu Zagreba posljedica je probijanja zvučnog zida, a ne eksplozije na području Trešnjevke, kako su pretpostavljali oni građani koji su zvali Centar 112.

Uspaničene Zagrepčane umirio je pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić koji ih je obavijestio da je zvučni zid nad Zagrebom probio zrakoplov HRZ-a MIG-21. Zrakoplov je između 11 i 12 sati obavljao planirani redoviti probni let na visini od 12.500 metara. Radi se redovitoj proceduri nakon obavljenih radova na zrakoplovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo obrane ranije je izdalo upozorenje u kojem je najavljen probni let MIG-a i mogućnost probijana zvučnog zida na području Slavonije prema Sisačko-moslavačkoj županiji.

U drugom priopćenju MORH navodi da je zrakoplov zvučni zid probio u 11,52 sati na području 11 kilometara južno od Našica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog specifičnosti širenja zvuka i vremenskih uvjeta koji su danas vladali (tlak zraka, temperatura i sl.) zvuk je bilo moguće čuti i u Zagrebu, tvrde u MORH-u ne navodeći druge pojedinosti leta i probijanja zvučnog zida koji se kao detonacija čuo i u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo