već se spremaju za kampanju / Milanović pozvao Karamarka na duel, on kaže da je premijer vrsni stand up komičar

U mandatu ove Vlade nikad nisu otišli na kavu, no zato su danas napravili prvi korak prema kakvoj - takvoj komunikaciji. Zoran Milanović pozvao je Tomislava Karamarka na javnu razmjenu argumenata, s obzirom na to da se i jedan i drugi natječu za isto radno mjesto - premijersku fotelju

16.3.2015.
18:38
VOYO logo

Iako se datum izbora još ne zna, Tomislav Karamarko i Zoran Milanović već se spremaju za kampanju.

Nakon što je Karamarko jučer poručio da ne misli glumiti 'ovna na brvnu', nego će radije ponuditi imena i program, premijer se tek nasmijao.

"Hahaha mislim, šta da vam ja kažem na to? Kakva je to usporedba, ovni na brvnu? Mislim, on isto ako već misli biti predsjednik Vlade, da bi se trebao malo izmaknuti iz sjene predsjednice", poručio je Milanović.

Pa ga je stoga otvoreno pozvao da predstavi ljude, programe i poteze koje misli vući, i to iz jednostavnog razloga.

"To je dužnost i to je u interesu hrvatske javnosti. Da malo vidim tog čovjeka, šta on misli o političkoj ekonomiji, o porezima, ustroju države, Europskom vijeću, o svim onim stvarima koje dnevno čine posao predsjednika vlade", poručio je premijer.

No, Tomislav Karamarko na to očito ne misli olako pristati.

"Gospodin Milanović je jedan od vrsnih stand up komičar. Nakon tri i pol godine neuspjeha, 100.000 iseljenih ljudi, kreditnog rejtinga smeće, niti jedne investicije... on bi sad razgovarao? To on sebi ovako zamišlja - raspisat ćemo natječaj za premijera, a on će biti šef komisije pa će me nešto ispitivati. Naravno, na sve sam spreman, mi ćemo doći s programom, a on neka dođe s rezultatima svoje vlade, pa da vidimo", rekao je Karamarko.

No kad se spomene TV debata, ton se mijenja.

"Ne ne ne, TV dvoboj će biti s argumentima, a ne s programom, to je TV dvoboj. I mi ćemo odlučiti kad će on biti i hoće li ga uopće biti. Čuo sam da je on za mene spreman izdvojiti sat vremena, e sad ja nisam siguran hoću li naći sat vremena za njega", poručio je Karamarko.

Milanović vjeruje da bi morao.

"Ako se netko naziva šefom opozicije, onda je valjda to osoba koja će sutra možda biti u poziciji da radi ovaj posao. Ili neće biti, ali onda javnost valjda unaprijed mora znati s kim ima posla. Idemo, karte na stol", kaže Milanović.

No Karamarko poručuje - iako ne vjerujem da će Milanović sam napraviti to što poručuje, ne bojim ga se.

"Nikako se ne mogu plašiti takve debate jer će se to svesti na egzibicionizam, pomalo uličarski s njegove strane. Puno latinskih sentenci, pokoja engleska, samo ne ono što je napravio", kaže Karamarko.

Hoće li ili neće, pokazati može samo javno sučeljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo