KAKO KAŽE BARBA IVO / Milinović iz crnog fonda HDZ-a dobio čak 200 tisuća kuna?

Image

Bivša blagajnica HDZ-a istražiteljima je rekla da je gotovo godinu i pol dana ministru zdravstva koji je na odlasku isplaćivala 10.000 kuna mjesečno.

13.12.2011.
9:07
VOYO logo

Darko Milinović dobio je "na ruke" više od 200 tisuća kuna iz crne blagajne HDZ-a iako to nije priznao. To je utvrđeno tijekom istrage o aferi Fimi Media, donosi Jutarnji list.

Milinović je ranije demantirao da je iz crnog fonda stranke tijekom 2008. i 2009. godina dobivao novac. Ustvrdio je da se nije radilo ni o kakvim tajnim honorarima, već donacijama za crkvu Sv. Jakova u Bilaju, razrušenu u ratu.

Optužena bivša blagajnica HDZ-a istražiteljima je kazala kako je od veljače 2008. pa sve do srpnja 2009. Darku Milinoviću isplaćivala 10 tisuća kuna mjesečno, i to po izravnom nalogu Ive Sanadera.

"Za te isplate ja sam sačuvala dva komada papira i dvije isplatnice na kojima sam upisivala datume kada je Milinović osobno preuzeo navedene isplate i na kojima mi se potpisivao. On nije svaki mjesec podizao tu naknadu, već bi se znalo dogoditi da više naknada podigne odjednom, pa sam ja onda sačinjavala grupnu isplatnicu".

"On bi nazvao i pitao me: Branka, imaš li ono za mene? Ja sam znala o čemu se radi i dogovorili bi se kada da dođe", izjavila je okrivljena Pavošević.

Njezin iskaz potvrđen je i grafološkim vještačenjem. Naime, Branka Pavošević otkrila je istražiteljima gdje je sakrila financijsku dokumentaciju o crnim fondovima HDZ-a, pa je tako USKOK došao i do isplatnica Milinoviću.

Na koncu je utvrđeno da je Milinoviću iz crnog fonda isplaćeno 200.000 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo