NEOBIČAN POSLOVNI POTEZ / Minaret iznajmljen HT-u za predajnik

Image
Image

Hrvatski telekom iz Mostara postavio je antene za mobilnu telefoniju na minateru džamije Tabačica smještene u srcu mostarskog starog grada, a neuobičajeni poslovni potez dogovoren je s predstavnicima lokalne islamske zajednice.

31.5.2011.
9:27
VOYO logo

MOSTAR - Hrvatski telekom iz Mostara (HT-Mostar) postavio je antene za mobilnu telefoniju na minateru džamije Tabačica smještene u srcu mostarskog starog grada, a neuobičajeni poslovni potez u cijelosti je dogovoren s predstavnicima lokalne islamske zajednice, piše u utorak sarajevski "Dnevi avaz".

List piše kako su brojni Mostarci bili prilično iznenađeni kada su ugledali antene na minateru jedne od najstarijih gradskih džamija, no ispostavilo se kako u tome s poslovnog aspekta nema ničega prijepornoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za postavljanje antene potpisali smo ugovor s s medžlisom Islamske zajednice Mostar", izjavio je glasnogovornik HT-Mostar Vanja Gavran.

Objasnio je kako tvrtka "Siemens", koja je i postavila antenu na minaret, nije izvodila nikakve radove za koje bi bila potrebna građevinska dozvola, a za sada je u tijeku probni rad kako bi se provjerila razina elektromagnetnog zračenja i ishodile stalne dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli posao ocijenili su, međutim, spornim u agenciji koja skrbi za zaštitu spomeničke cjeline mostarskog starog grada.

Direktor te agencije Miralem Fajić kazao je kako je odmah pozvana federalna inspekcija koja je obavila provjere i, s obzirom da se radi o urbanoj cjelini koja je pod strogom zaštitom UNESCO-a, izdala nalog da se antena ukloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo