evo kako se štedi / Ministri samo na avionske karte potrošili 18 milijuna kuna

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Od početka godine ministarstva su kupila ukupno 4.442 zrakoplovne karte i potrošli gotovo 18 milijuna kuna na njih. Vjeruje se da je stvarna brojka još i veća.

18.12.2013.
14:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Naši ministri, zamjenici, pomoćnici i ostali zaposlenici ministarstava u 2013. godini na zrakoplovne su karte potrošili 17,794.369 kuna, prenosi Večernji list. Vjeruje se kako je iznos još i veći.

Od početka godine ministarstva su kupila ukupno 4.442 zrakoplovne karte. Večernji napominje kako je i u ovom slučaju stvarni broj zasigurno još veći jer iz MUP-a, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva financija nisu dostavili točan broj kupljenih karata.

Od toga 4.332 se odnose na letove kupljene za ekonomsku klasu, dok je samo 110 karata kupljeno za letove u poslovnoj klasi.

Najviše je na letove, oko 4,8 milijuna kuna, potrošilo Ministarstva vanjskih poslova. Slijedi ih MORH s gotovo 4 milijuna kuna karata, dok je na trećem mjestu MUP s nešto više od dva milijuna kuna kupljenih karata. Najmanje se putovalo u Ministarstvu branitelja. Na karte su potrošili oko 45.000 kuna, međutim od 29 kupljenih karata sedam je bilo za poslovnu klasu.

Kad dolaze u Bruxelles na sastanke Vijeća EU, hrvatski ministri najčešće odsjedaju u hotelu Marriott u blizini Europskog parlamenta, koji daje povoljnije tarife diplomatima i Vladinim dužnosnicima koji redovito odsjedaju kod njih.

Premijer Zoran Milanović, međutim, odsjeda u jednom drugom hotelu kad dolazi na sastanke Europskog vijeća. Riječ je o Sofitelu, koji je bliži zgradi u kojoj se održavaju summiti EU, i u kojemu noćenje od četvrtka na petak ovoga tjedna stoji oko 350 eura ako je riječ o sobi ili 450-660 eura ako je riječ o apartmanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo