VISOKA POLITIKA / Ministrica za resor "tepisi i ogledala"

Image

Od imenovanja za ministricu bez portfelja, mnogi su se pitali koja su to zaduženja Biance Matković, zbog kojih zarađuje 15-ak tisuća kuna. Situaciju je ponešto rasvijetlio Jutarnji list, koji donosi sagu o tepihu!

27.8.2009.
19:07
VOYO logo

ZAGREB - Napokon je otkrivena tajna ministarskog posla Biance Matković. Dok glasnogovornik Vlade objašnjava kako prilično samozatajna novopečena ministrica bez portfelja masnu dužnosničku plaću zarađuje organiziranjem konferencija i skupova na državnoj razini, a navodno je zadužena i za kontrolu voznog parka i nekretnina u državnom vlasništvu, Jutarnji list otkriva bizarnu trakavicu zvanu "slučaj tepih"!

Ministrica je, naime, bila nezadovoljna izgledom tepiha u uredu u koji se uselila, pa je pogledala što ima po susjednim kancelarijama te se odlučila za jedan njezinom oku i cipeli ljepši i ugodniji. Primijetila je i jedno ogledalo pa je naredila da joj i njega presele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uljepšavanja ureda, ubrzo je otišla na godišnji odmor, no po povratku ju je dočekalo nemalo iznenađenje - ni tepiha ni ogledala više nije bilo! Saznala je da ih je dala ukloniti njezina šefica Jadranka Kosor osobno, ljutita što joj ministrica ureduje po Banskim dvorima bez da ju je išta pitala.

Stoga joj nije preostalo druge nego nazvati odbjeglog kancelara Ivu Sanadera, no on ju je ostavio na cjedilu preporučivši joj da se požali Marini Matulović Dropulić ili da o tepihu i ogledalu raspravi s Jadrankom Kosor u četiri oka. Ljutita premijerka o tome uopće nije htjela razgovarati, pa je ministrica došla do druge ideje, jer po starom tepihu nipošto ne želi hodati. U ured je donijela vlastiti tepih te ga je u evidenciju uvela pod privatno vlasništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji piše da ministrica za potrebe svoje dužnosti u kabinetu ima čak tri tajnice, od kojih su dvije navodno njezine susjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo