SVATKO SVOJE / Ministrima tjedan dana za plan štednje

Svako ministarstvo treba napraviti plan smanjenja potrošnje, a predstavit će ih za tjedan dana na zajedničkom sastanku u Ministarstvu financija.

27.2.2009.
9:04
VOYO logo

ZAGREB - Sva ministarstva moraju u roku od tjedan dana izraditi plan smanjenja svojih troškova, zaključeno je nakon sastanka premijera  Sanadera s ministrima. Sastanak je održan u Ministarstvu financija samo dan nakon što su na sjednici Vlade predstavljene mjere za smanjenje recesijskog udara.

"Pojedina ministarstva nisu dobila točne iznose koje moraju uštedjeti, već to moraju sama predložiti. Bude li vrh izvršne vlasti nezadovoljan njihovim prijedlozima, ići će na popravni ispit", poručio je premijer Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada planira rebalans proračuna, odnosno preraspodjelu državnog novca, obaviti do kraja ožujka. Novac koji bi se uštedio na stavkama pojedinih ministarstava trebao bi ići u financiranje novih antirecesijskih mjera, najavio je Sanader predstavljajući mjere na sjednici Vlade u četvrtak. 

Smanjenjem troškova u javnim poduzećima Vlada planira uštedjeti oko 2 milijarde kuna, no još se ne zna kolika bi ušteda mogla biti ostvarena u ministarstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo