BEZ RASPRAVE / MIP jednoglasno skinuo imunitet Željku Sabi

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarskog gradonačelnika i SDP-ovog zastupnika tereti se za nezakonito prisvajanje novca od organizacije ljetovanja za vukovarsku djecu.

31.3.2014.
12:29
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jednoglasno je i bez rasprave skinulo imunitet vukovarskom gradonačelniku ŽeljkuSabi.

Odobrenje za pokretanje i vođenje kaznenog postupka protiv Sabe predložio je DORH, po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, a zbog kaznenog djela protiv imovine pronevjerom i kaznenog djela protiv službene dužnosti poticanjem na zloporabu ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabu se tereti da je od srpnja 2005. do rujna 2009. dio prikupljenog novca za osiguranje boravka vukovarske djece na moru zadržao za sebe, a radi se o 76. 560 kuna, rekla je predsjednica MIP-a GordanaSobol.

Tereti ga se i da je poticao na zloporabu ovlasti i položaja, naime od direkrora komunalne tvrtke u Vukovaru tražio je da zaposli Srđana Šijakovića, iako je znao da su sva radna mjesta popunjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sobol je potvrdila je da je Sabi već jednom skinut imunitet (za slučaj podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika), ali i pojasnila da se skidanje imuniteta odnosi samo na ono kazneno djelo za koje je traženo odobrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo