PREZENTACIJA projekata / Mirela Holy: 'Predsjednica je pokazala iskren interes za naše ideje'

OraH je predsjednici prezentirao prijedloge rješenja koja idu od reforme javne uprave, reforme pravosuđa te usmjerenja Hrvatske prema tri sektora za koje stranka smatra da imaju najviše potencijala - energetiku, vodni sektor i poljoprivredu, odnosno proizvodnju hrane

22.4.2015.
15:25
VOYO logo

Predsjednica OraH-a MirelaHoly ocijenila je u srijedu nakon razgovora s predsjednicom Republike kako je nužan razgovor političkih aktera u nastojanju da se riješi problem gospodarske krize te ocijenila kako je Kolinda Grabar-Kitarović pokazala iskreni interes za ideje njezine stranke.

"Predsjednicu je interesiralo kakve su naše vizije rješavanja gospodarske krize u Hrvatskoj i s kojim konkretnim projektima", rekla je Holy novinarima na Pantovčaku nakon razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Mirela Holy i Kolinda Grabar-Kitarović

OraH je, dodaje, predsjednici prezentirao prijedloge rješenja koja idu od reforme javne uprave, reforme pravosuđa te usmjerenja Hrvatske prema tri sektora za koje stranka smatra da imaju najviše potencijala - energetiku, vodni sektor i poljoprivredu, odnosno proizvodnju hrane.

"Moj je dojam da je predsjednica pokazala iskren interes za naše ideje pa će vjerojatno na temelju svih razgovora dobiti sliku stanja i koje točke se preklapaju kod svih političkih aktera", ocjenjuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holy kao nužnost ističe razgovor, dijalog političkih aktera jer, kaže, moramo surađivati ako želimo raditi u javnom interesu.

Image
Image

Mirela Holy i Kolinda Grabar-Kitarović

Na pitanje kakav je učinak sastanaka koje je Grabar-Kitarović imala s čelnicima stranaka i drugih institucija, čelnica OraH-a je odgovorila kako su nadležnosti predsjednice "relativno sužene u području gospodarstva" te da ona može djelovati kao "moderator političkih procesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da će to ona i biti", rekla je Holy.

Predsjednicu Grabar-Kitarović pozvali su da nazoči konferenciji Europske stranke zelenih koja će se sredinom svibnja održati u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić: Predsjednica pokazuje realan interes za probleme zemlje

Predsjednik Novog vala LjuboJurčić ocijenio je razgovor s predsjednicom Republike konstruktivnim te ustvrdio da Kolinda Grabar-Kitarović pokazuje realan interes za probleme Hrvatske i sadašnju socijalnu, gospodarsku i društvenu situaciju.

Stanje u Hrvatskoj Jurčić opisuje kao krizno, a Novi val je predsjednici predstavio svoje prijedloge reformi pomoću koji se može riješiti kriza i "gurnuti Hrvatsku u pozitivnom smjeru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je pokazala veliki interes i razumijevanje za naše stavove tako da je razgovor bio konstruktivan, na zadovoljstvo obiju strana. Predsjednica zaista pokazuje realan interes za probleme", istaknuo je Jurčić.

Image
Image

Ljubo Jurčić i Kolinda Grabar-Kitarović

Grabar-Kitarović ekonomske probleme vidi kao temeljne, a njihovo rješenje kao način rješavanja socijalne, političke i društvene krize, kazao je Jurčić ocjenjujući da razgovori koje je vodila sa svim čimbenicima u društvu mogu polučiti učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica nema izravne ovlasti u ekonomiji, ali može plasirati ideje koje prikuplja kroz ovakve razgovore. Isto tako može vršiti javni pritisak na Vladu da u nekom smjeru napravi nešto pozitivno", objašnjava.

Sastanci koje je Grabar-Kitarović održala na Pantovčaku, smatra Jurčić, imaju smisla jer dižu optimizam i nadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi mi znamo da nema rješenja u jednoj točki, stranci ili društvenoj skupini. Bez okupljanja svih čimbenika, stručnih, znanstvenih i praktičnih, ako glave ne stavimo na kup i ne sagledamo probleme sa svih strana, ne možemo ni doći do rješenja", ističe Jurčić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo