ASSANGE PROROKUJE / 'Moja će se situacija riješiti događajem kojeg ne možemo predvidjeti"

Image

"Situacija će se riješiti diplomacijom ili neočekivanim događajem u svijetu koji ne možemo predvidjeti, poput rata Zapada protiv Irana, predsjedničkih izbora u SAD-u ili prekida krivičnog gonjenja od strane švedske vlade", dodao je Assange.

31.8.2012.
8:56
VOYO logo

Osnivač WikiLeaksa JulianAssange ocijenio je da će se njegova situacija riješiti za šest ili 12 mjeseci diplomacijom ili nakon nekog neočekivanog međunarodnog događaja, u intervjuu koji je u četvrtak navečer emitirala ekvadorska televizija.

"Vjerujem da će se to riješiti u šest ili 12 mjeseci, tako sam izračunao", kazao je 41-godišnji Australac na tv postaji Gama koja ga je intervjuirala u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, gdje boravi od 19. lipnja kako bi izbjegao izručenje u Švedsku i moguće izručenje u SAD koje bi moglo uslijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija će se riješiti diplomacijom ili neočekivanim događajem u svijetu koji ne možemo predvidjeti, poput rata Zapada protiv Irana, predsjedničkih izbora u SAD-u ili prekida krivičnog gonjenja od strane švedske vlade", dodao je on.

Assange je kazao da usprkos činjenici da se sklonio u veleposlanstvu mora "nastaviti borbu" te istaknuo da se "ne radi samo o gonjenju pojedinca nego i organizacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Assange se skriva u londonskom veleposlanstvu Ekvadora više od dva mjeseca nastojeći tako izbjeći izručenje Švedskoj zbog optužbi za silovanje.

Ekvadorski predsjednik dao je azil Assangeu smatrajući da bi ga Švedska mogla izručiti SAD-u zbog objave tajnih američkih diplomatskih bilješki na internetskoj stranici Wikileaksa a za što bi mogao dobiti i smrtnu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo