dostojanstvo čovjeka / 'Moramo učiniti još puno toga da bismo zaštitili radnička prava'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je jučer premijer Zoran Milanović uputio čestitku građanima povodom Međunarodnog praznika rada, danas je isto učinio i predsjednik Sabora, Josip Leko.

30.4.2013.
11:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko današnjom je porukom svim hrvatskim građanima i građankama čestitao Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, ističući kako u Hrvatskoj treba još puno učiniti kako bi rad i zaštita radničkih prava bili prihvaćeni kao vrijednost našeg društva.

Leko je naglasio kako je bit proslave prvosvibanjskog praznika u isticanju i podsjećanju na zaštitu radnika i njihovih prava, prije svega prava na rad te zaradu kojom čovjek sebi i obitelji može osigurati slobodan i dostojan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom smislu u Hrvatskoj moramo još mnogo toga učiniti na zakonodavnoj i provedbenoj razini kako bismo deklaracije pretvorili u život i postigli da rad i zaštita radničkih prava budu prihvaćeni kao zajednička mjerila vrijednosti našeg društva", istaknuo je.

Ustvrdio je kako značenje rada i radnog mjesta nije samo da osiguravaju egzistenciju, nego su i potvrda dostojanstva čovjeka, a tu činjenicu, naglasio je, svi trebamo imati na umu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U želji da ostvarimo ove i hrvatskim Ustavom zajamčene ciljeve građankama i građanima Hrvatske čestitam 1. svibnja - Međunarodni praznik rada!", zaključuje Leko u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo