NIKAD MIRA / Motorističke bande haračile ulicama Soluna i Atene

Molotovljevim koktelima napadnuti uredi političara u Solunu te zgrade pet banaka i uredi paksitanskog veleposlanstva u Ateni. U napadima nema ozlijeđenih.

31.3.2009.
8:43
VOYO logo

ATENA /SOLUN - Ulice grčkih gradova ni ovu noć nisu mirovale.

Nepoznati napadači u ponedjeljak navečer su na urede dvoje zamjenika grčkih ministara i četvorice političara u Solunu bacili nekoliko Molotovljevih koktela, prouzročivši samo manju štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj napada molotovljevim koktelima u Solunu bili su uredi zamjenika ministra unutarnjih poslova Konstantinosa Giulekasa i zamjenice ministarstva kulture Ioannis Ioannidis, izvijestio je Reuters.

"Sve se dogodilo vrlo brzo. Eksplozije su prouzročile manju štetu, ali nitko nije ozlijeđen, jer u uredima nije bilo zaposlenika", rekao je policijski dužnosnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije aktivirali su se i izgrednici u Ateni gdje su manje skupine napadača na motociklima na sličan način izvele jedanaest napada.

Molotovljevim koktelima napadnute su i zgrade pet banaka u središtu Atene i u njezinu predgrađu te zgrada pakistanskog veleposlanstva . Ni u tim incidentima nije bilo ozlijeđenih. Utvrđena je samo manja materijalna šteta, prenio je France presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzervativna grčka vlada još uvijek se oporavlja od najtežih nemira, koji su zemlju pogodili u prosincu prošle godine, nakon što je grčki policajac nenamjerno ubio jednog 15-godišnjaka tijekom prosvjeda u glavnome grčkom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo