NAGRADU DOBILI I "CRNCI" / Motovun: Propeler za peruanski film "Listopad"

Image

Glavna nagrada otišla je u ruke redatelja Daniela i Diega Vege za film "Listopad". Posebno priznanje dobio je film "Četiri lica", a nagradu Bauer za film godine u regiji dobili su "Crnci".

30.7.2010.
21:03
VOYO logo

MOTOVUN - Peruanski film "Listopad" ("October") redatelja Daniela i Diega Vege dobitnik je glavne nagrade "Propelera Motovuna" na ovogodišnjemu 12. Motovun film festivalu. Odluka je to žirija koja je objavljena u petak navečer u Motovunu prije svečane dodjele nagrada.

U međunarodnome žiriju ove su godine bili slovenski redatelj Karpo Godina (predsjednik) te hrvatska glumica Nataša Dorčić i slovački redatelj Dušan Trančik (članovi), a "Propeler Motovuna" dodijelili su filmu "Listopad" za "emocionalnu i sugestivnu sliku ljudskih odnosa i gorkosti života izloženu čistim filmskim jezikom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno priznanje dodijeljeno je talijansko-njemačko-švicarskom filmu "Četiri lica" ("The four times") redatelja Michelangela Frammartina za, kako se navodi u obrazloženju, "originalnu priču o protoku vremena mikrokozmosa našeg života".

Nagrada "Bauer" za film godine u regiji u konkurenciji zemalja bivše Jugoslavije dodijeljena je hrvatskom filmu "Crnci" redatelja Gorana Devića i Zvonimira Jurića, a nagrada "Motovun online" za kratke filmove pripala je švicarsko-njemačkom filmu "Jaja" ("Balls") redatelja Chrisa Niemeyera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada međunarodnog žirija filmskih kritičara "Fipresci" pripala je ove godine filmu "Četiri lica" Michelangela Frammartina, a "Nepotkupljiva nagrada", koja se dodjeljuje u suradnji s udrugom "Transpareny International" kao nagrada za najbolji film koji se bavi problematikom ljudskih prava, pripala je francuskom filmu "U početku" ("In the beginning") redatelja Xaviera Giannolija.

Nagrade su dobitnicima uručene na svečanosti zatvaranja festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo