kaos bez inspektorata / Mrsić poručio: 'Nije vrijeme za jeftini populizam, sve se zna!'

Nakon 15 godina rada danas je prvi radni dan od kada Državni inspektorat ne postoji! Iako su table fizički maknute, u prostorijama je nastao kaos. 800 inspektora na poslu je bez rješenja o novim radnim zadacima, kažu sindikati. S druge pak strane za RTL Danas ministar rada Mirando Mrsić tvrdnje naziva jeftinim populizmom.

2.1.2014.
18:47
VOYO logo

Tabla je na mjestu, ljudi dolaze na posao, no Državni inspektorat više ne postoji. 800 inspektora od jučer su zaposlenici: Ministarstva rada, poljoprivrede, gospodarstva, financija ili Ministarstva turizma.

Sindikate su zasuli prigovorima, kažu - ništa se ne zna, gdje će sjediti, tko im je šef - vlada totalni kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama se javljaju službenici koji su unezvjereni jer ne znaju točno riješenja o rasporedu na radna mjesta, gdje će točno raditi, tko će im biti šefovi, ni kako će raditi svoj posao", rekao je Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika.

No ministar rada kaže da to nije istina i da su inspektori o svemu informirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znaju gdje će biti. Svima je objašnjeno gdje je njihovo mjesto, dakle što se tiče samog rada radno mjesto ostaje ustvari isto. Oni su bili inspektori i prije i sada, prema tome to je još jedan pokušaj jeftinog populizma", rekao je Mrsić.

Većina njih ostat će raditi isti posao na istom mjestu kao i dosad, ali će rad biti drukčije organiziran, kaže Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo velik broj neriješenih predmeta, vidjet ćemo koliki je to točan broj i u kojem području. Koordinacija je bila neučinkovita između ministarstava i Državnog inspektorata i mislimo da ćemo to bolje postići ovako", dodao je.

S tim se ne slaže dugogodišnji glavni inspektor BrankoJordanić. Kaže, neriješenih predmeta može biti najviše 200-tinjak, ne deseci tisuća kako tvrdi Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doći će do raspada sustava, nikad više neće imati iste rezultate kakve ima. Nije mi jasan taj potez", rekao je Jordanić.

A kome da sada pritužbe šalju građani? Objašenje je objavljeno na stranicama Državnog inspektorata: ovisno o tome o kojem se području radi, prigovori se šalju e-mailom ministarstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo