NETAKNUTO VRELO PREVARE / "Mutna voda" za zagrebačke vijećnike

Image

Udruge "Pravo na grad" i Zelena akcija" su gradskim vijećnicima prije početka sjednice dijelili bočice "Mutne vode" koja simbolizira korupciju i malverzacije u Zagrebu.

31.3.2009.
12:49
VOYO logo

ZAGREB - Gradske vijećnike Grada Zagreba prije početka zadnje sjednice u ovom sazivu dočekali su simbolični pokloni koji bi trebali simbolizirati njhov rad. No, većina zastupnika im se nije razveselila, nego su se većinom kiselo zahvaljivali aktivistima udruga "Pravo na grad" i "Zelena akcija".

Oni su, naime, vijećnicima dijelili bočice "Mutne vode" punjene na "zagrebačkom netaknutom vrelu prevare".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na "vrhunskom zagrebačkom proizvodu" bile su nalijepljene slike zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića, te predsjednice Zagrebačke skupštine, Tatjane Holjevac.

Na eitketi je napisan i sastav "Mutne vode": politička korupcija 22 posto, građevinske muljaže 20 posto, zlouporaba građevinskog novca 16 posto, izgradnja institucija i procedura 15 posto, suludi građanski projekti 12 posto, bahato ponašanje 10 posto te ostale mutne tvari u tragovima 5 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se i da je "Mutnu vodu" odobrila Vlada RH, premijer Ivo Sanader te središnjica SDP-a, što jamči dvostruku sigurnost u obavljaju mutnih poslova.

Na kraju se dodaje da kontrolu kvalitete "Mutne vode" provodi USKOK u suradnji s Državnim odvjetništvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Bandić je uspio izbjeći aktiviste, ali se zato Tatjana Holjevac zbunjeno slikala uz transparent sa svojim likom.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo