gušenje u birokraciji / Muž joj oteo djecu, a socijalna skrb poručuje: 'Strpite se!'

Kako je moguće da bivši suprug otme djecu i da niti policija, niti Centar za socijalnu skrb ne reagiraju? Očajna majka male bebe i sedmogodišnjeg dječaka već mjesec dana vodi borbu s administracijom kojoj je ova obiteljska drama očito samo još jedan spis u nizu.

28.9.2012.
19:50
VOYO logo

Dragana je nakon mjesec dana jedva skupila snage pogledati fotografiju svoje djece. Točno toliko je prošlo od kad sedmogodišnji sin i tek jednu godinu stara kći nisu s njom.

Njezina drama počela je nakon što je, kao samohrana majka tada petogodišnjeg sina, upoznala Ivana. Sve se činilo idealnim. On je posvojio malenog, a Dragana je ubrzo ostala trudna. No, tri mjeseca nakon što im se rodila djevojčica, idila se pretvorila u dramu.

"On je samo jedan dan rekao: 'Ja ću doći za sat vremena, ljubavi' i više se nikad nije pojavio samo je dva puta došao po stvari", kazala je Dragana.

No, nakon nekoliko mjeseci odjednom je poželio viđati djecu. Bez obzira na sve Dragana je pristala.

"Nakon viđanja 25. kolovoza ih više nije vratio. Od tada do danas prošlo je mjesec dana i ja ih uopće ne mogu niti vidjeti", rekla je uplakana majka.

Malenu joj je doslovce otkinuo s prsa, a sina iz škole u koju se tek upisao.

Isti dan o svemu je odmah obavijestila i policiju i centar za socijalnu skrb koji su im poručili da je pala noć i da se pokušaju dogovoriti. No, kako to s bivšim suprugom nije bilo moguće, krenula je službeno preko Centra za socijalnu skrb Novi Zagreb. Ondje je gotovo svakodnevno i uvijek dobiva iste odgovore.

"Imaju druge stranke, porazgovaraju sa mnom i imaju druge stranke", izjavila je.

Da živimo u nekoj normalnoj državi ta bi se djeca već iste večeri vratila majci. Ali, ne. Mi živimo u Hrvatskoj u kojoj je normalno da jednogodišnja curica i sedmogodišnji dječak postanu urudžbeni brojevi koji u nekom fasciklu šeću s jedne nadležne institucije do druge.

"Rekli su mi da čekam i da budem strpljiva", dodala je.

Dok ona čeka, djeca već mjesec dana rastu bez majke. I jedino što se događa je da paralelno s njima raste I tamo neki fascikl u Centru za socijalnu skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo