HTJELI IH PRODATI? / Na granici ih uhvatili s 33 malih Haićana

Desetero Amerikanaca bezuspješno je pokušalo napustiti Haiti s čak 33 maloljetnika, za koje nemaju dokaz da su ih posvojili. Haićanska ih je policija uhapsila.

31.1.2010.
12:03
VOYO logo

PORT AU PRINCE - Haićanska policija uhitila je u subotu desetero američkih državljana koji su pokušali izvesti 33 djece iz zemlje pogođene potresom bez odgovarajućih dokumenata o posvajanju ili dokaza da su siročad.

Pet muškaraca i pet žena nalazi se u pritvoru u glavnom gradu Haitija Port-au-Princeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji strah da bi trgovci ljudima mogli iskoristiti kaos i nered u zemlji nakon potresa 12. siječnja za ilegalna posvajanja.

Jedna od osumnjičenih osoba, koja tvrdi da je voditeljica dobrotvorne organizacije New Life Childrens Refuge, izjavila je da nisu učinili ništa loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni su u petak navečer uhićeni na graničnom prijelazu Malpasse, glavnom haićanskom graničnom prijelazu s Dominikanskom Republikom, nakon rutinske policijske kontrole vozila.

Vlasti su priopćile da Amerikanci nisu imali dokumente koji dokazuju da je proveden postupak posvajanja 33 djece starosti od dva mjeseca do 12 godina niti papire koji dokazuju da su djeca nakon potresa ostala siročad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo