PRETJERALI NA NORIJADI / Na Hitnoj 29 maturanata zbog alkohola, 11 ih narušavalo red

Zbog alkoholiziranosti Hitna pomoć primila je 29 maturanata, dok su, zbog lakših ozlijeda, djelatnici Hitne pružili pomoć šestorici maturanata, rekla je ravnateljica Hitne medicinske pomoći Slobodanka Keleuva.

17.5.2013.
18:28
VOYO logo

Dan maturanata, poznat i kao "Norijada", za neke maturante ne protječe u radosnom i veselom ozračju jer je njih 29 primilo liječničku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći grada Zagreba zbog alkoholiziranosti, a 11 maturanata dovedeno je u zagrebačku policiju zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zbog alkoholiziranosti Hitna pomoć primila je 29 maturanata, dok su, zbog lakših ozlijeda, djelatnici Hitne pružili pomoć šestorici maturanata, rekla je ravnateljica Hitne medicinske pomoći Slobodanka Keleuva. Izvijestila je kako je većina maturanata, primljenih zbog alkoholiziranosti, zadržana na liječenju i upućeni su u zagrebačke bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj policiji potvrdili su pak da je tijekom dana u policiju dovedeno 11 maturanata zbog narušavanja javnog reda i mira te da su tijekom proslave završetka svoga srednjoškolskog obrazovanja, maturanti u Zagrebu oštetili jedno osobno vozilo i dva autobusa ZET-a, ali materijalna šteta nije velika.

Kako je rečeno u policiji, oštećen je i putnički vlak u Dugom Selu, a materijalna šteta također nije velika. Iako taj incident nije izravno povezan s proslavom Dana maturanata, vlak su oštetili maturanti koji putovali u Zagreb na proslavu posljednjega dana srednjoškolske nastave, objasnili su u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana je priveden jedan maturant koji je u zagrebačkoj Ulici Antuna Mihanovića, pokraj Glavnoga kolodvora, oko podneva uhićen zbog vrijeđanja interventnih policajaca.

Na zagrebačkom Bundeku do 22 sata traje zabavni program, a tamo su i dežurne ekipe liječnika te prometnih policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maturantima je bilo zabranjeno unošenje alkohola, staklene ambalaže i ostalih opasnih stvari, a mogli su kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama.

Maturanti se norijadom oprostili od srednje škole

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kupanje u Manduševcu u Zagrebu se prenosi se s koljena na koljeno. Norijada maturanata bez toga ne može proći.

Za opuštanje i slavlje četiri tisuće zagrebačkih maturanata ponijelo je i brašno, jaja, zviždaljke i alkohol.

S majica različite poruke i likovi: od Zdravka Mamića do "pipl mast trast as" ali i uživanje u novom trendu koji je započeo splitski gradonačelnik - pršuting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Maturanti donesu mnogo boca sokova i alkohola, a propustiti takvu priliku mnogi si ne mogu priuštiti.

Toga, ali i tužnih pogleda radnica DTR-a pored kojih je povorka prošla, maturanti su svjesni. Zato neki nisu previše optimistični.

"Europa" - mogao bi to biti odgovor osječkih kolega pesmističnim vršnjacima. Oni su naime pozirali za grupnu fotografiju nakon što su otplesali tradicionalnu kvadrilu - devetu godinu zaredom, njih oko tri tisuće i tristo u Slavoniji.

Oko 46 tisuća maturanata, pa tako i ovi u Rijeci, svaki na svoj način, bar na jedan dan zaboravilo je na brige i oprostilo se od srednje škole.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo