ne isplaćuju plaće / Na 'stupu srama' završili i Nobilo, HCK, Ministarstvo vanjskih poslova...

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iako su se na popisu očekivano našle brojne tvrtke za koje je poznato da su u dugovima, pojavili su se i neki pomalo iznenađujući neplatiše, tj. poslodavci.

16.7.2014.
10:17
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Porezna uprava pri Ministarstvu financija i Ministarstva rada i mirovinskog sustava u utorak je objavila novi 'stup srama', odnosno popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaće svojim radnicima.

Uz tvrtke za koje je poznato da su u dugovima, poput ivanečkog Elkona, čabarskog Finvest Corp.-a, zagrebačke Savacel Tvornice celuloze i riječke tvrtke 3. maj motori i dizalice, na popisu su se pojavili i pomalo iznenađujući podaci.

Među neplatišama su se tako našli i neki ugledni odvjetnici, a među njima i odvjetnički ured Ante Nobila koji svojim zaposlenicima tri mjeseca ili više nije isplatio plaće. Jednu plaću nije isplatilo ni Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, javlja tportal.

Plaće ne isplaćuju ni nogometni klubovi poput Osijeka, Zadra i Zagreba koji su zabilježili po 15 neisplaćenih plaća.

Zanimljivo je i da se na popisu našao i Crveni križ (općinska podružnica iz Paga) te tvrtka Fimi media d.o.o. široj javnosti poznata po najvećoj korupcijskoj aferi u povijesti Hrvatske zbog koje je bivši premijer Ivo Sanader završio na optuženičkoj klupi.

Na ovom popisu našlo se ukupno čak 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika, a svi oni ne isplaćuju plaće svojim radnicima.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić poziva sve radnike koji ne primaju plaću, a čiji poslodavac nije na objavljenom popisu, da to prijave na besplatni telefon 0800 49 49. Također je najavio i da inspekcija već u srijedu izlazi na teren kako bi obišla one tvrtke s najviše radnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo