iz ekstrema u ekstrem / Nagla promjena vremena: Stižu nam proljetne temperature

Nakon velike hladnoće i temperatura koje su ujutro padale i do -18, sutra će živa porasti i do 15 stupnjeva! Proljetne temperature potrajat će sve do sredine veljače. Oni koji pate od naglih promjena vremena mogli bi imati zdravstvenih problema, a meteorolozi upozoravaju i na opasnost od poplava.

6.2.2014.
19:09
VOYO logo

Tek što su se kontinentalci priviknuli na snijeg i hladnoću - opet promjena vremena. Niti dva tjedna nakon dvoznamenkastih minusa, živa se ponovno penje iznad nule. Sunce je Zagreb zagrijalo na 5 stupnjeva i napunilo kafiće u centru.

Naglo zatopljenje dalo je posla vatrogascima i komunalcima, jer opasni komadi snijega i leda prijete s krovova.

A još prije 10 dana živa se u Slatini ujutro spuštala i do -18 stupnjeva. Već danas poslijepodne bilo je 6, a sutra će doći do plus 12 stupnjeva! Ovo zatopljenje zapravo ne čudi, jer je siječanj u Hrvatskoj bio najtopliji u cijeloj Europi! Temperaturna odstupanja na razini zemlje kretala su se od 3 do šest i pol stupnjeva.

Toplo vrijeme potrajat će sve do sredine veljače. Iako će smanjiti račune za grijanje, meteorolozi upozoravaju da ovakav nagli temperaturni skok može pogodovati - poplavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo