roditelji u strahu / Najmanje 50 djece u Sarajevu završilo u bolnici zbog trovanja

Image
Foto: Photos.com/Ilustracija

Riječ je o mališanima koji su svi polaznici nekog od vrtića pri javnoj ustanovi 'Djeca Sarajeva'. Pretpostavlja se da je uzrok trovanja salmonela koju su djeca unijela konzumirajući vrhnje i jaja s tjesteninom.

23.4.2015.
14:11
Photos.com/Ilustracija
VOYO logo

Najmanje pedesetero djece predškolskog uzrasta koja pohađaju neki od vrtića u Sarajevu moralo je zatražiti liječničku pomoć zbog simptoma koji ukazuju na trovanje, potvrdila je u četvrtak glasnogovornica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) AzraDedajić.

Kazala je kako su se na Infektivnu kliniku KCUS-a javili roditelji čija su djeca imala povišenu  tjelesnu temperaturu te su patila zbog mučnine i proljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvadeset i jedno dijete zadržano je na klinici, a ostala su otpuštena na kućno liječnje", kazala je Dedajić.

Potvrdila je i kako nitko od oboljele djece nije u životnoj opasnosti te da se stanje svih pacijenata postupno poboljšava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Infektivne klinike NadaKoluder kazala je kako se još ne može sa sigurnošću govoriti o uzročniku masovnog oboljenja djece.

"Pretpostavljamo, ali još uvijek ne možemo potvrditi, da je uzrok salmonela koju su unijeli konzumirajući vrhnje i jaja s tjesteninom, jer klinička slika upućuje na bakterijsku alimentarnu infekciju", informacija je što ju je Koluder prenijela predstavnicima vlasti Sarajevske županije koji su posjetili oboljelu djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječničku pomoć roditelji su za svoju djecu počeli tražiti od srijede poslijepodne, a ispostavilo se kako je riječ o mališanima koji su svi polaznici nekog od vrtića pri javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva".

Ravnateljica te ustanove Mirjana Jovanović-Halilović u četvrtak je potvrdila kako su sanitarni inspektori uzeli uzorke hrane koja se priprema u zajedničkoj kuhinji jer se pretpostavlja kako bi ona mogla biti uzročnikom masovnog trovanja koje se kod djece javlja uz identične simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati analiza ipak se neće znati prije isteka roka od 72 sata.

Sarajevski su vrtići i nakon trovanja nastavili raditi, iako je u nekima od njih u četvrtak bilo znatno manje djece jer roditelji strahuju za njihovo zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo