Maras prozvao Keruma / 'Nakon četiri godine tulumarenja, Splitu treba mirna luka'

Image
Foto: PIXSELL

Čelnici splitskih gradskih odbora SDP-a, HNS-a i HSU-a potpisali su koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore, te su istaknuli kako je Ivo Baldasar, kojeg je SDP kandidirao za gradonačelnika, od danas zajednički gradonačelnički kandidat triju stranaka.

25.2.2013.
13:07
PIXSELL
VOYO logo

"Split je u eksperimentiranjima do sada previše izgubio, zaostao i upravo ova koalicija može ostvariti brži napredak", ustvrdio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je nazočio potpisivanju koalicijskog sporazuma. Istaknuo je kako će budući veliki projekt Splita biti preuređenje istočne obale.

"Baldasar je atipični kandidat i miran čovjek, ali upravo na tomu treba graditi cijelu kampanju", kazao je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je kako Splitu treba promjena, ali nije svejedno kakva će biti ta promjena.

"Splitu trebaju smirenost, stabilnost, mladost i transparentnost, kao i čitavoj našoj Hrvatskoj", rekao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Vrdoljakovim riječima „Split nije samo splitski“ nego je važan za cijelu Hrvatsku i radi se "o prelijepom, prepoštenom i preperspektivnom gradu", koji zaslužuje da mu se pomogne u razvoju bolje nego što je to do sada bio slučaj.

Ministar uprave Arsen Bauk je kazao kako Splitu treba „standardan i normalan gradonačelnik“ poput Baldasara jer će na taj način prestati eksperimentiranje s gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako su posljednjih godina ljudi u Hrvatskoj izgubili povjerenje u političare i politiku, a tomu su pridonijela događanja u Splitu, čiji čelnici, o kojima su pravljene medijske reportaže, dva mjeseca nisu dolazili na posao.

"SDP, HNS i HSU su standardni, normalni i dobri partneri, stranke koje vode zemlju puno bolje od onih koji su je vodili prije. Je li to dovoljno dobro i u očekivanju građana, to ćemo govoriti kad budemo išli na izbore", izjavio je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik SDP-a i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je rekao kako Split treba krenuti naprijed, ali mu nakon "četiri godine tulumarenja, sada treba mirna luka", u kojoj će gradonačelnik redovito dolaziti na posao, a ne izostajati dva mjeseca.

Ivo Baldasar će pozicionirati Split ne samo u trač rubrikama, nego i u ozbiljnim novinama, pogotovu kada 1. srpnja ove godine Hrvatska uđe u EU, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Silvano Hrelja je podupirući danas sklopljenu predizbornu koaliciju u Splitu, naglasio kako je vrijeme da Split prestane biti "grad-slučaj".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo