OSTAVLJENA OD SVIH / Nakon moždanog udara živi u šatoru

Image
Image

Nakon što je ostala bez posla, a ostavio ju je i partner, Amira Hajdarević nije imala kud pa je na jednoj livadi razvukla šator.

31.8.2010.
5:40
VOYO logo

ROVINJ - Teška bolest i nesretne okolnosti su 39-godišnju Amiru Hajdarević natjerali da u blizini jednog naselja između Rovinja i Bala postavi šatoru u kojemu živi. Ona je u listopadu prošle godine doživjela moždani udar i od tada je teško pokretna.

Godinama je radila kao kuharica, no nakon moždanog udara je ostala bez posla. Napsutio ju je i dugogodišnji partner, a od osamsto kuna socijalne pomoći nije mogla plaćati satn pa ju je i gazda izbacio na ulicu, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je otišla pod šator. "Sreća da imam i to, bar se noću mogu sakriti od divljih zvijeri. Nema životinje koja noću nije prišla šatoru. Grebu i čupaju po rubu. Odu pa se opet vrate i tako po cijele noći. Prošle noći prestravila me divlja svinja, koju nisam mogla otjerati. Strah me. Zaspim jedino kad me umor svlada", ispričala je Amira.

Dobri ljudi joj donose hranu, vodu i lijekove, a ponekad je obiđu i liječnici. No, to nije ni blizu rješenja njezinih problema. U rovinjskom Centru za socijalnu skrb poručuju da tek moraju utvrditi stupanj invaliditeta kako bi odlučili je li sposobna za rad. Ponudili su joj jednokratnu pomoć kako bi mogla platiti smještaj za mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo