KRAĐE POD OKRILJEM NOĆI / Nakon suše slavonske njive pustoše drski lopovi!

Prazne su slavonske njive. Ne samo od suše koja je pogodila taj kraj - već je i bijedan urod na meti lopova. Njive su postale samoposluge - u njih ulazi tko i kada stigne, i odnese uroda koliko želi. Slavoncima kad ne ide - ne ide! Policija neće kazneno prijaviti lopova, a oni sami ne mogu im na kraj.

8.9.2012.
18:59
VOYO logo

Malo kukuruza na Arpadovih 55 hektara što suša nije uništila, uspjeli su lopovi.

"Nije to mala krađa više. To se krade na metre, na desetine metara kukuruza, a znamo kako ove godine malo rodi. Znamo koja će biti cijena tog kukuruza", govori poljoprivrednik Arpad Zabjan.

Elementarna nepogoda urod je ovom Baranjcu smanjila za 70 posto, dodatnih tonu do dvije izgubit će zbog lopova. I Boško zbraja štetu svakodnevnih upada na njivu.

"Došli su s traktorima i hondom, ušli su u kukuruze, gazili su kukuruze. Prolazili su kroz njega i brali su. Sve u krugu pedeset metara je obrano", žali se BoškoBanac.

Kako bi spriječio daljnje pustošenje, počeo je obilaziti polja. I uhvatio je lopova! Krade se sve što ima kupca. Ljetos su iz štale u Borovu ukradena četiri bika. S darđanskih polja preko noći nestale su pumpe sustava za navodnjavanje.

No policija neće kazneno prijaviti kradljivca kukuruza koji u sat vremena može nabrati vrijednost od 600 kuna. Zakon je jasan - vrijednost je mala, a i takvog je počinitelja teško uhvatiti, pa oštećeni sami moraju pokrenuti postupak. No oni su u strahu.

Načelnik obećava rješenje, ali tek nagodinu. Do tada će seljaci ostati bez i ovo malo dobrog klipa koji je trebao isplatiti dugove uzrokovane sušom. Jer legalna berba kukuruza počinje s prvim danima listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo