žestoka bitka / Nansi Tireli izabrana za predsjednicu Hrvatskih laburista

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nova predsjednica Nansi Tireli očekuje da će stranka jedinstveno nastaviti put i da za laburiste ima mjesta na političkoj sceni.

15.2.2015.
20:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nansi Tireli izabrana je za predsjednicu Hrvatskih laburista - stranke rada (HL) pobijedivši na drugom saboru stranke u nedjelju svog protukandidata Antuna Kapraljevića.

Saborska zastupnica HL-a je sedam mjeseci bila je vršiteljica dužnosti predsjednice stranke nakon što je ostavku podnio osnivač i predsjednik HL-a Dragutin Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 186 izaslanika za Tireli je glasovalo njih 117, Kapraljević je dobio 66 glasova, a tri su listića bila nevažeća, objavljeno je u nedjelju navečer nakon cjelodnevnog sabora stranke.

Nansi Tireli smatra da program laburista ne treba puno mijenjati, nego da ga treba kvalitetno predstaviti građanima, a Kapraljević se zalagao da laburisti postanu 'prava' hrvatska ljevica i da se strogo odrede prema kapitalu i središtima moći. Borba za mjesto predsjednika stranke je na izbornoj skupštini na trenutke bila žestoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova predsjednica Nansi Tireli očekuje da će stranka jedinstveno nastaviti put i da za laburiste ima mjesta na političkoj sceni. Napomenula je da za sada neće iznositi nikave planove jer, kako je istaknula, to nisu njezini planovi, nego planovi stranke.

"Hrvatski laburisti - stranka rada će se i dalje zalagati za prava radnika i građana", poručila je Tireli. Ocijenila je kako su oni ozbiljna stranka te da vladajuća većina nije uvažila mnoge njihove prijedloge u Saboru na čemu su, kazala je, najviše izgubili građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za potpredsjednike su izabrani Robert Greblički i Jaroslav Pecnik, a za tajnika stranke Damir Hrdas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo