krvavo i dalje / Napad na vojnu bazu u Jemenu: Ubijeno 20 civila, 200 ranjenih

Image
Foto: AP Images/Ilustracija

Velika eksplozija potresla je grad kada su koalicijski borbeni zrakoplovi ciljali bazu Faj Attan koja pripada jemenskoj vojsci, ali je sada po nadzorom Hutija, šijitskih pobunjenika

20.4.2015.
16:31
AP Images/Ilustracija
VOYO logo

Ubijeno je 26 civila, a više od 200 ranjeno u zračnom napadu koalicije na čelu sa SaudijskomArabijom na vojnu bazu u Sani, glavnome gradu Jemena, rekli su u ponedjeljak medicinski izvori.

Velika eksplozija potresla je grad kada su koalicijski borbeni zrakoplovi ciljali bazu Faj Attan koja pripada jemenskoj vojsci, ali je sada po nadzorom Hutija, šijitskih pobunjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina žrtava ubijena je u djelomičnom urušavanju susjednih stambenih zgrada, rekli su dužnosnici.

Oštećeni su i studiji jemenskog radija te je ubijen novinar Mohamed Šaman, a nekoliko je zaposlenika ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad je jedan od najsmrtonosnijih koji je pogodio prijestolnicu u tri tjedna koliko traju zračni napadi na Hutije koji su zauzeli Sanu.

Civili su padali kao žrtve koalicijskih zračnih napada koje predvodi Saudijska Arabaija i ranije u drugim dijelovima zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 400 civila poginulo je u zračnim napadima i sukobima između Hutija koji se bore protiv međunarodno priznatog predsjednika, sunitskog muslimana Abda Rabu Mansura Hadija i lokalnih boraca s juga i istoka Jemena. Vojska se pak podijelila pa jedan dio podržava šijite, a drugi sunite.

Britanska humanitarna udruga Oxfam osudila je zračni napad u nedjelju na skladišta u sjevernoj pokrajini Saadi, uporištu Hutija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skladište nema nikakve vojne vrijednosti. U njemu je bila humanitarna pomoć", rekla je direktorica Oxfama za Jemen Grace Ommer.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo